NIGHT RANGER – HIGH ROAD – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

NIGHT RANGER – HIGH ROAD – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Night Ranger maakte vooral furore met hun eerste drie albums vanaf 1982 tot 1985. Ook de single ”The Secret Of My Success” van de gelijknamige film scoorde goed. Maar nadien zakte hun populariteit, alhoewel de kerels nog regelmatig albums uitbrachten. In 2007 doorbraken ze een lange stilte, maar het was pas in 2011 toen ze “Somewhere In California” op de wereld loslieten, dat ze door meerdere weer werden opgemerkt. Met hun nieuwste “High Road” doen ze een poging om die herwonnen populariteit vast te houden en misschien zelfs uit te breiden.

Night Ranger is:

Jack Blades – bass guitar, vocals
Kelly Keagy – drums, vocals
Brad Gillis – lead & rhythm guitars
Joel Hoekstra – lead & rhythm guitars
Eric Levy – keyboards

HIGH ROAD
NIGHTRANGERhrcoverHet titelnummer laat meteen de klassieke Night Ranger sound horen: een helder geluid, verzorgde mooie vocalen en die geweldige crunchy riffs! Net als hun voorgaande schijf “Somewhere In California” staat ook deze bol van de zomerse, vrolijke deuntjes! Dit soort van albums beuren je steeds opnieuw op! De rocker “Knock Knock Never Stop” is misschien wat simpel van opbouw, maar het nummer past perfect in de flow van dit album! Het gitaargedomineerde “Rollin’ On” laat een anders zingende Jack Blades horen! De introductie van de vele ‘hey-hey-yeah-yeah’s’ verhogen natuurlijk de meezingfactor! Op een Night Ranger album valt er steeds opnieuw te genieten van ultra melodieus gitaarwerk. Joel en Brad vullen elkaar perfect aan en af en toe gooit toetsenist Eric er een leuke melodie tussen! De door Kelly gevoelig gezongen ballade “Don’t Live Here Anymore” zorgt voor een totaal andere sfeer! De onverwacht opduikende orgelsolo maakt deze song compleet!

De riff van “I’m Coming Home” is niet alleen super catchy, maar brengt ook de Californische zon in de huiskamer! Dit is een enorm opbeurende track! Tijdens het snellere en meer opzwepende “X Generation” is de gitaar opnieuw koning! Na de tweede ballade “Only For You Only” en de gitaarrocker “Hang On” verdiend “St. Bartholomews” een aparte vermelding. Het start met een fretboardsolo en die wordt op de hielen gezeten door dreigende riffs! Verder in het nummer valt ook de orgelsound opnieuw in positieve zin op! Een meer avontuurlijk nummer dat zich ontpopt tot één van mijn favorieten! Let ook op de twinsolo’s! Het album wordt in schoonheid afgesloten met het rustige “Brothers”. Als bonus krijgen we de track “LA No Name” te horen. Dit instrumentale nummer was live al geregeld te horen. Akoestische gitaren hebben de eigenschap om enorm veel sfeer de creëren en dat is ook hetgeen dat ze hier doen!  De snarenplukkers gooien er zelfs fragmenten flamenco gitaar tussen! Een zeer gevoelige afsluiter van een uiterst zonnig album.

Conclusie:
Het elfde album van deze California boys is er opnieuw eentje om te koesteren! De kerels hebben de weg die ze insloegen met hun vorige “Somewhere In California” terug gevolgd! Maar ik moet toch vermelden dat de gitaren wat steviger klinken! Ik zag ze ook live aan het werk op 3 mei in Milaan op de eerste editie van het Frontiers Rock Festival en toen klonken hun gitaren ook hemels! De bands uit de jaren 80 (zie ook Winger) leveren de laatste jaren puike albums af en zorgen er op hun beurt voor dat mijn geliefde muziekgenre springlevend blijft!! Keep up the good work, guys! And don’t stop believing!

Track list:

 1. High Road
 2. Knock Knock Never Stop
 3. Rollin’ On
 4. Don’t Live Here Anymore
 5. I’m Coming Home
 6. X Generation
 7. Only For You Only
 8. Hang On
 9. St. Bartholomews
 10. Brothers
 11. LA No Name (Bonus Track)

Score: 4 out of 5

Links:

www.nightranger.com
www.frontiers.it

Tekst Rik Bauters

Related posts

WOLFPAKK – CRY WOLF – AFM RECORDS/ROCK INC. – OUT NOW

livereviewer

Necronomicon – Rise Of The Elder One’s – Seasons Of Mist – Out Now

livereviewer

REVAMP: New album in the making!

livereviewer
UA-17622028-3