NON Metal News part two

New York Doll werd portier

pic1

Foto van Peter Jordan via Lensjockey’s flickr.

In de jaren 70 namen de New York Dolls een ander bandlid erbij, hun roadie Peter Jordan, die vaak inviel op bas voor Arthur Kane (toen Kane’s drinken verslechterde of  toen zijn vriendin probeerde zijn duim af te snijden met een keuken mes).
Hoewel Jordan geen deel nam aan hun “comeback” shows in de afgelopen paar jaar, is hij nog steeds erg veel een deel van de New York Dolls.
De voormalige rockster is nu een portier bij een non-residentieel gebouw in Midtown, in de buurt van Grand Central.
Als je hem ziet, toon wat respect … en vraag hem of hij werkt aan een autobiografie (tijdens zijn jaren met de Dolls hield hij een dagboek bij, dat werd gebruikt als een referentie voor een boek over de band).
En wist u dat gitarist Sylvain Sylvain op een ​​taxi heeft  gereden?

Bron:
http://gothamist.com/2009/02/24/new_york_doll_turned_doorman.php

———————————————————————————————-

Het einde van de weg: wildeman Lemmy van Motorhead ‘verandert levensstijl’ nadat artsen bij hem met een pacemaker plaatsen.

Zijn wilde capriolen leverden hem een beruchte reputatie op door de jaren heen, maar hard levende Lemmy is gedwongen om zijn rock ‘n roll levensstijl te beknotten na het krijgen van een pacemaker.
Artsen waarschuwden de 67-jarige dat hij nooit in staat zou zijn om weer op tour te gaan zonder het apparaat nadat hij werd gediagnosticeerd met een onregelmatige hartslag.
Gitarist Phil Campbell zegt dat zijn bandmaat, die ook lijdt aan type 2 diabetes, betekenisvolle veranderingen in zijn levensstijl heeft gemaakt in een poging om weer zo snel mogelijk op de weg zijn.

pic2

‘Zijn rikketik is nu prima en hij heeft voldoende veranderingen in zijn levensstijl en dieet gemaakt om de diabetes tegen te gaan,’ zei hij tegen WalesOnline.co.uk:

‘Kijk, niemand van ons word er jonger op, dus Lemmy’s toestand is niet gekomen als een enorme schok.
Maar hoe ouder we worden hoe meer we de neiging hebben om er te zijn voor elkaar.’
Campbell geeft ook toe dat zijn imago ook heeft kunnen bijgedragen tot een golf van medische zaken,
‘Het grootste probleem is dat hij zich zijn leven lang met een harde persoonlijkheid liet verschijnen en dat maakt het moeilijk voor hem om mensen binnen te laten.

‘Hij is als de John Wayne van de rock – altijd als een soldaat omgaan met dingen, snap je?’
Een onbekende hematoom vraagt de band om een ​​deel van Europese tourdata te annuleren – waaronder shows in Duitsland en Frankrijk – tot februari.
De rocker neemt momenteel twee pillen per dag om zijn diabetes te bestrijden , terwijl een defibrillator wordt gebruikt om zelfs onregelmatige hobbels in zijn hart te voorkomen.

Lemmy  (echte naam Ian Frazer Kilminster) begon zijn carrière met de psychedelische groep Sam Gopal ‘s Dream in 1968. Hij ging verder met de bands Opal Butterfly en Hawkwind, uiteindelijk werd dat Motorhead in 1975 nadat hij werd ontslagen uit Hawkwind voor een drugsgerelateerde arrestatie terwijl de band door Canada tourde.
Classic Rock in december zei: “de muzikant gaf toe dat hij geen spijt heeft” .
Hij zei : “Ik heb geen spijt het te betreuren is zinloos, het is te laat voor spijt. Je hebt  je leven geleefd. Geen zin om te wensen dat je het  kon veranderen.
Er zijn een paar dingen die ik misschien anders zou hebben gedaan, maar dat is niet echt een probleem niets dat veel verschil zou hebben gemaakt.
Ik ben best blij met de manier waarop dingen zijn gebleken.
Ik denk graag dat ik veel vreugde heb gebracht aan een heleboel mensen over de hele wereld. Ik ben trouw aan mezelf en ik ben eerlijk met mensen”.

Bron:
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2502812/Lemmy-changes-lifestyle-doctors-fit-pacemaker.html

———————————————————————————————————————-

Elle Bandita is ook weer druk bezig met een nieuw album, aldus Elle.
Zelf zegt ze hier het volgende over op haar Facebook:

“Stil he, op mijn Facebook pagina?
Dat is omdat ik hard gewerkt heb om de spreekwoordelijke puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’s’ te zetten voor mijn plaat.
Die gaat de aankomende twee weken gemixt worden door Pieter Kloos in The Void te Eindhoven.
DUS BINNENKORT MEER NIEUW MATERIAAL.
THIS IZ SOH FUCKING COOLZ

Luister hier naar ‘Axis of Evil’, een nieuw nummer van mijn aankomende plaat! Afgelopen weekend gereleased op 7″ vinyl door Converse.
Ik heb er een hoop thuis liggen, en zal zorgen dat jullie die zeer binnenkort kunnen bestellen op een of andere manier.
Tot die tijd kun je ’em hier alvast luisteren en delen en liken.”

http://conversemixtape.bandcamp.com/track/axis-of-evil

pic3Tekst Marchal Nuwenhuis
———————————————————————————————————-