Orden Ogan – Ravenhead – AFM Records – Release: 16-01-2015

Orden Ogan – Ravenhead – AFM  RECORDS – RELEASE: 16-01-2015

Deze Duitse kerels deden velen met verstomming staan toen ze in 2004 hun EP “Testimonium A.D.” uitbrachten. De fans moesten echter wachten tot 2008 voor hun debuut “Vale” verscheen. Door de goede verkoopcijfers werd hun een deal aangeboden door AFM Records. De volgende albums “Easton Hope” en “To The End” toonden hun vooruitgang qua songschrijven. Nu probeert de band nog meer zieltjes te winnen met hun nieuwste release “Ravenhead”.

Orden Ogan is:
Seeb Levermann – zang/gitaar
Tobin Kersting – gitaar
Niels Löffler – basgitaar
Dirk Mever-Berhorn – drum

RAVENHEAD
222_125_0884860125222-0600px-001-800x800Na het filmische en bombastische intro ‘Orden Ogan’ schudden supersnelle riffs je wakker. Het titelnummer is een echt raspaard en borduurt voort op de weg die de band was ingeslagen op het voorgaande album “To The End”. Vlotte power metal met veel nadruk op samenzang. De gitaren hebben een furieus karakter en combineren snelheid en melodie op een geniale wijze. De snelheid op de eerste single ‘F.E.V.E.R.’ ligt zelfs nog wat hoger en het nummer krijgt door het gebruik van hun typerende samenzang een ‘piraten’ karakter. De verschillende gitaarsolo’s dienen telkens opnieuw als smakelijk voer voor de gitaarliefhebbers. Er zijn ook wat folk invloeden hoorbaar! Het drumwerk, de hakkende gitaren en het invoeren van toetsen maken dat ‘The Lake’ een progressief sfeertje oproept. Ik ervaar zelfs een Savatage moment in de break door het samenspel van gitaar en toetsen. Verderop laat een flamenco gitaar zich opmerken.

De openingsriff van ‘Here At The End Of The World’ lijkt wel van een thrash album geplukt. Deze song bevat ook gastbijdragen van Grave Digger’s Chris Boltendahl. Spits de oren vooral voor de geweldige break! Er wordt flink op de rem geduwd tijdens de akoestische en gevoelige intro van ‘A Reason To Give’. Het nummer gaat verder als een stevige ballade. De gitaar gaat wild en schredelicious te keer op het speedy ‘Deaf Among The Blind ‘. ‘Sorrow Is Your Tale’ laat zich nog opmerken door de gastbijdrage van Hammerfall’s Joacim Cans. Het album wordt afgesloten met het ultra moody ‘Too Soon’. De sfeer die dit nummer oproept, doet me sterk aan Anathema denken. Dus een uiterst emotioneel einde voor dit sterke album.

Conclusie:
Seeb Levermann is er opnieuw in geslaagd een kwalitatief hoogstaand product af te leveren. Het geluid is sterk vergelijkbaar met de voorganger “To The End”. Dus liefhebbers van Blind Guardian zullen hier zeker en vast van smullen. Wie vertrouwd is met de band kan ook overgaan tot blinde aanschaf. Het album biedt voldoende variatie en alle composities zijn knap opgebouwd. Het geheel klinkt uiterst catchy en houdt de aandacht vast van begin tot einde. Wie dit live wil aanschouwen kan een show van Hammerfall gaan bekijken, want de band is special guest bij hun toer!

Score: 4 out of 5

Track list:

 1. Orden Ogan
 2. Ravenhead
 3. E.V.E.R.
 4. The Lake
 5. Evil Lies In Every Man
 6. Here At The End Of The World
 7. A Reason To Give
 8. Deaf Among The Blind
 9. Sorrow Is Your Tale
 10. In Grief And Chains
 11. Too Soon

Links:
www.ordenogan.de
www.afm-records.de

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Review: Imperium – Dreamhunter – AOR Heaven – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Drudkh – A Few Lines in Archaic Ukrainian – Season of Mist – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Tankard – One Foot in the Grave – Nuclear Blast Records – Release: 02-06-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3