OUTLOUD – LET’S GET SERIOUS – AOR HEAVEN/GERMUSICA – OUT NOW

OUTLOUD – LET’S GET SERIOUS – AOR HEAVEN/GERMUSICA – OUT NOW

Deze Griekse koningen van de melodieuze hard rock hebben met Bob Katsionis van Firewind een gitarist met grote G in de gelederen. Hun debuut zag het levenslicht in 2009 en het was de opvolger “Love Catastrophe” waarmee ze velen verstomd deden staan. Na een stillere periode van 3 jaar (met uitzondering van de EP “More Catastrophe”) zijn ze terug met hun derde schijf “Let’s Get Serious.

 

Outloud is:

Chandler Mogel – vocals
Bob Katsionis – guitars, keyboards
Sverd – bass
Kostas Milona – drums
Jim Scordilis – guitar

Special Guests:

George Kollias (Nile) – all drums on album
Mike Orlando (Adrenaline Mob) – guitar solo on “Toy Soldiers”

LET’S GET SERIOUS
outloudToen ik dit album afspeelde in de wagen schrok ik mij een hoedje bij het horen van de eerste tonen. Scherpe gierende gitaren deden samen met supersnelle drumslagen een aanval op mijn trommelvliezen. Als je spreekt van met de deur in vallen, kan “Death Rock!” wel tellen. Het drumwerk op het ganse album is trouwens ongelooflijk. Bij het opnemen van dit album zat de band trouwens zonder drummer en vriend van songschrijver Bob, George Kollias (van extreme metal band Nile) bood zijn kunsten aan. Waar Outloud als geen ander in slaagt is het neerpennen van ‘catchy as hell’ nummers die meteen de zon doen schijnen bij het beluisteren! Na deze knallende opener brengt “I Was So Blind” melodieuzer klanken. Hier springt de baslijn tijdens de pre-chorus in uiterst positieve zin op. Het zet aan tot meestampen met de voet! Naast het schrijven van de nummers en het produceren van gitaarklanken

zorgt Mr, Katsionis ook voor de toetsen! Tijdens “One More Time” valt hier lekker van te genieten.

Zowel Bob als zanger Chandler zijn grote fans van de Amerikaanse band Riot. Toen Bob het nieuws hoorde over het overlijden van gitarist Mark Reale is hij aan een nummer begonnen en uiteindelijk heeft dit geleid tot het aanstekelijke “Bury The Knife”. “Like A Dream” is een op en top AOR nummer en Chandler zingt hierop ook wat relaxter! Natuurlijk kan een ballade niet ontbreken en dit krijgen we onder de vorm van het akoestisch ondersteunde “It Really Doesn’t Matter”. Tijdens “A While To Go” wordt er wat meer geëxperimenteerd met het gitaargeluid en is het opnieuw smullen van die drums van George. “All In Vain” is het ideale Outloud nummer! Opnieuw uiterst catchy riffs, heldere zang en een duidelijk baslijn worden samengelijmd door middel van de toetsen en de zoete harmoniezang!De toetsen zijn de winnaars in het meer up-tempo “Another Kind Of Angel”! Het instrumentale titelnummer laat horen dat de band uit goede muzikanten bestaat die ook in staat zijn zonder zang te blijven boeien. Ze gooien er zelfs blast-beats in en verrassen me door een bluesy solo! Het meest heavy nummer is zonder twijfel “Toy Soldiers”! Opnieuw dreunende drums en supersnelle riffs zorgen voor een headbanger effect! De flitsende solo van gastmuzikant Mike Orlando van Adrenaline Mob zorgt voor extra vuurwerk. Een complete verrassing is echter de keuze van de cover die op dit album staat. Een bewerking van de hit “Enola Gay” van 80’s band OMD. Ik kan dit soort leukertjes wel waarderen en het vormt een waardig einde van dit uiterst geslaagd album.

Conclusie:
De Grieken van Outloud zijn er opnieuw in geslaagd om een uiterst aanstekelijk album af te leveren. Zulke platen bevatten geen hoogstaande technieken of ingewikkelde structuren, maar zullen me steeds blij maken en nooit gaan vervelen. En dient muziek in de eerste plaats niet om een goed gevoel op te wekken? Bij mij alvast wel! Dus een dikke duim voor “Let’s Get Serious” van mij!

Track list:

 1. Death Rock!
 2. I Was So Blind
 3. One More Time
 4. Bury The Knife
 5. Like A Dream
 6. It Really Doesn’t Matter
 7. A While To Go
 8. All In Vain
 9. Another Kind Of Angel
 10. Let’s Get Serious
 11. Toy Soldiers
 12. Enola Gay

Score:  4 out of 5

Links:

www.facebook.com/outloudtheband
www.aorheaven.com
www.germusica.com

Tekst Rik Bauters

Related posts

Review: Testament – Dark Roots of Thrash – Release 11 oktober 2013

livereviewer

Scarescone – psycho – out now

livereviewer

ENFORCER – DEATH BY FIRE -NUCLEAR BLAST – RELEASE 1 FEBRUARI 2013

livereviewer
UA-17622028-3