OUTLOUD – MORE CATASTROPHE – AORHEAVEN – RELEASE 30 MARCH 2012

Outloud ontstond toen de Griekse gitarist Tony Kash lessen nam bij Firewind’s Bob Katsionis. Ze begonnen nummers te schrijven en onder de productionele leiding van Tommy Hansen (Helloween, TNT, Pretty Maids) werd hun debuut opgenomen en in 2009 uitgebracht! De band kreeg lovende kritieken en in 2011 brachten ze de opvolger “Love Catastrophe” uit. Op het einde van vorig jaar brachten ze nog via het internet een surprise single “The Last Days Of December” uit. Vooraleer ze hun derde album op de mensheid wilden loslaten vonden ze het een geschikt moment om een EP uit te brengen met nieuwe en bewerkte oudere songs! Deze EP kreeg de humoristische titel “More Catastrophe” mee.

Outloud is:

Chandler Mogel – vocals
Bob Katsionis – guitars, keyboards
Tony Kash – guitar
Sverd T. Soth – bass
Mark Cross – drums

MORE CATASTROPHE

Je komt meteen in een vrolijke stemming als je “Saints On Fire” hoort! De krachtige drumslagen met de catchy riffs en duidelijke zang vormen perfecte bondgenoten. De subtiele achtergrondzang geeft het nummer nog een extra commerciële toets. “Cross The Line” heeft een hoger tempo en de bas is veel duidelijker aanwezig. Maar opnieuw tovert het nummer een glimlach op het gezicht. Als bonus krijgen we ook een uiterst vurige gitaarsolo voorgeschoteld. “Mr. Long Gone” is duidelijk het snelste nummer en rockt als geen ander. Ook de drum wordt een versnelling hoger gespeeld! Een partyrocker bij uitstek deze track. De eerder uitgebrachte kerstsingle “The Last Days Of December” krijgt hier een tweede kans. De piano speelt hierbij een grote rol en de gitaren worden wat op de achtergrond gehouden. Chandler mag zich hier bewijzen in deze gevoelige ballade. The flamenco versie van “Falling Rain” vormt met de akoestische gitaren en het invoeren van gefluit het ideale rustpunt van deze EP. In de uitgeklede versie blijft deze song boeien en nodigt uit tot spontaan meezingen en fluiten! Het ideale lentenummer dus. De rust wordt doorgetrokken op de laatste track “We Run”. Het nummer stond in originele versie op hun debuut en deze pianoversie vormt een schitterende aanvulling bij de andere gevoeligersongs.

Conclusie:
Deze EP is een leuk intermezzo in afwachting van hun derde langspeler. De drie nieuwe nummers hebben een hoog party gehalte en vormen een mooi contrast met de drie gevoeliger en rustiger tracks. Door die nieuwe tracks en de 2 aangepaste versies van eerdere songs is deze EP meer dan het aanschaffen waard, want in totaal krijg je toch 26 minuten prima melodieuze rock te horen!

 Tracklist:

  1. Saints On Fire
  2. Cross The Line
  3. Mr. long Gone
  4. Last Days Of December
  5. Falling Rain (Flamenco version)
  6. We Run (for piano and vocals)

Score: 4 out of 5

www.outloud-rock.com
www.aorheaven.com 

Geschreven door Rik Bauters

 

 

Related posts

Review: Carnifex – Die Without Hope – Nuclear Blast – Out now

livereviewer

Heidevolk unveil first track & music video from upcoming album “Vuur van Verzet”!

LiveReviewer

KING OF ASGARD –… TO NORTH – METALBLADE RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3