Paganizer -World Lobotomy – Cyclone Empire – Out Now

Paganizer -World Lobotomy – Cyclone Empire – Out Now

In 1994 werd Terminal Grip gestart. Vier jaar en twee demo’s later werd de band omgevormd tot Paganizer, een beest die gestaag begon te spuwen met een pot heerlijke old school death metal. Tijdens de late jaren ’90 en de 00s hebben ze pracht van albums uitgebracht zoals ‘Deadbanger’, ‘Murder Death Kill’, ‘No Divine Rapture’ en ‘Carnage Junkie’.  Paganizer werd een begrip voor brute maar doch catchy death metal.

 

Paganizer is:

Rogga Johansson – Guitar / Vocals
Andreas Karlsson – Lead Guitars
Jocke Ringdahl – Drums
Dennis Blomberg – Bass

World Lobotomy
De plaat opent met een creepy piano  introotje. Al snel knalt het over in de knallende death metal die we gewend zijn van Paganizer. Geen verrassingen qua sound, maar verdomme wat is dit toch weer lekker. Mijn nekje gaat weer gestaag op en neer op de voortstuwende lompe riffs. Net als voorheen weet Paganizer simpel maar zeer doeltreffend een pot smeuïge metal neer te zetten. Technisch niet allemaal hoogwaardig maar is dit iets wat perse moet? De Zweden laten horen van niet. Rogga klinkt weer  lekker lomp!  Deze goede man is te vinden in vele bands en projecten. Maar wees gerust ondanks de overkill blijft het hier toch wel erg genieten van zijn vocale kunsten. Toch ondanks alle lovende woorden die hierboven zijn geschreven blijft het allemaal maar hangen op degelijk en lekker in het gehoor. Echte uitschieters zul je op dit album niet vinden. Geef deze plaat desondanks een luisterbeurt want slecht is het zeker allemaal niet.

Conclusie:
World Lobotomy is wat je verwacht van een Paganizer plaat. Een mooi oerdegelijk Zweeds metaal werkje. Die toch ondanks de kwaliteiten die in het album zitten de middenmoot niet echt ontschiet.

Score 3,5 uit 5

Tracklist:
01. Prelude To The Lobotomy
02. World Lobotomy
03. The Sky On Fire
04. Mass Of Parasites
05. As Blood Grows Cold
06. Ödeläggaren
07. You Call It Deviance
08. As The Maggots Gather
09. Trail Of Human Decay
10. The Drowners
11. The Last Chapter
12. Hunt Eat Repeat

Link: https://www.facebook.com/paganizersweden?fref=ts

Tekst Ronald van de Baan