Panoptikon – Eve’s Fall – Plus Minus @ NGM CAFE , Estrado Harderwijk

Estrado, Harderwijk is de plaats van bestemming vanavond. Het is namelijk tijd voor een gezellig avondje in het Noord Geldersch Metalcafe. Dit betekend de bands niet in de grote zaal, maar gewoon gezellig boven bij de bar. Iets beters kan ik niet bedenken om mijn vrijdag de 13e door te brengen. Zo zie je maar weer allemaal bijgeloof, gewoon feesten met die hap!

 

 

De eerste band voor de avond is Panoptikon. De band opgericht in 2006 weet meteen de toon te zetten. Lekkere stompende metal met diepe grunts. De band staat naar mijn idee nog een beetje onwennig op het podium. Dit kan er uiteraard mee te maken hebben dat het nog niet zo druk in de Estrado was. Ik heb in ieder geval genoten van deze niet onaardige set.

 

Eve’s Fall speelde als tweede band. Deze nieuwkomer in de gothic en progwereld heeft deze avond een try-out. Het is de eerste keer dat ze in deze bezetting spelen. Ik moet zeggen dat het allemaal wel erg strak in elkaar zit muzikaal. De zangeres haalt, op één valse uithaal na in het begin, al haar noten. Damn die chick kan zingen! De bandleden hebben allen natuurlijk al meer dan genoeg ervaring, door ondermeer in Annatar gespeeld te hebben. Eve’s Fall is een leuke prog/gothic band, die met de juiste promotie een eind kan gaan komen!

 

Afsluiter van deze oergezellige avond is de Coverband Plus Minus.

Deze mannen combineren klassiekers van o.a.: Judas Priest , AC/DC , Thin Lizzy en vele andere met een flinke dosis humor. Al voordat de eerste toon is gezet hebben ze de lachers al op hun hand. Komische taferelen , showmannetje spelen. De mannen beschikken over een flinke dosis ervaring door uiteraard zelf ook in bands te spelen als: Ancient Rites, Inquisitor, Sublustris, Art of Preminition en Ede Lapdog Bluesband.

Dat deze mannen wel goed weten te spelen is ondermeer te wijten aan het feit, dat ik de volgende dag al brullend TNT wakker word! Leuke band en ik ga zeker vaker een show van ze bekijken.

Noord Geldersch Metaal is goed bezig voor de metal-community in Gelderland. Deze mannen laten keer op keer zien dat metal nog bij lange na niet dood is en weten telkens weer een toffe avond neer te zetten. Kom vooral eens kijken op 19 mei: Dan staat er niemand minder dan Freedom Call op de planken bij de Estrado!

Related posts

Review: Black Sabbath – 13 – Vertigo – Out Now

livereviewer

AVATARIUM – AVATARIUM – NUCLEAR BLAST – RELEASE 1 NOVEMBER 2013

livereviewer

Live report: Paradise Lost / Pallbearer / Sinistro – Tivoli Pandora Utrecht, 06-11-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3