Paradise Lost – The Plague within – Century Media Records – Out Now

Paradise Lost – The Plague within – Century Media Records – Out Now.

images (3)Paradise Lost is al jaren een begrip in de doom/metal wereld. Hun begindagen waren nog behoorlijk rauw. In de loop der jaren kreeg de band een steeds meer “mainstream”  geluid, zonder echt in te boeten aan kracht. Nu Nick bij Bloodbath ook de vocal duties op zich heeft genomen en daar er stevig op los grunt hoopt men stiekem op een weer wat rauwer geluid op de nieuwe plaat “The Plague Within”. Voor een gedeelte komt deze wens uit. De plaat gaat eerst van start waar “Faith Divide Us – Death Unite Us“ ons achterliet. Geen baanbrekende opening, maar de song  staat toch als een huis.

De plaat wordt pas echt interessant als PL een ommezwaai in de sound maken. Stevige grunts, rauwe gitaren en een dosis doom/death om ú tegen te zeggen. Dit alles met het typerend PL gitaar geluid wat het een genot maakt om je nek te laten meewiegen op deze grimmige beats.
Paradise Lost weet eindelijk weer echt duister en sinister uit de hoek komen op “The Plague Within”.  ‘Flesh from Bone’ is toch wel de uitschieter voor mij op deze plaat.  Met deze song laat Paradise Lost horen hoe sterk hun skills wel niet zijn. De grimmige vibe in deze song doet mijn ziel duister raken en geeft mij “instant love” voor deze fantastische creatie van de heren van PL.

Paradise Lost heeft  zichzelf terug gevonden in zijn “metal” roots. Welkom terug Paradise Lost.

Score: 4,5 out of 5

Links:
http://www.paradiselost.co.uk/
https://www.facebook.com/paradiselostofficial?fref=ts

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Enslaved – E – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Abysmal Dawn – Obsolescence – Relapse Records – Out now

livereviewer

At The Gates – At War With Reality – Century Media Records – Out Now

livereviewer
UA-17622028-3