Paradise Lost @ Tivoli Utrecht

Nauwelijks bekomen van Koninginnedag reisden we af naar het mooie Utrecht om Paradise Lost te zien. Nieuwsgierig naar de opkomst kwamen we binnen in een goed gevulde zaal. Blij verrast speelde Swallow the Sun. Onze Finse vrienden zetten gelijk de sfeer. De sferische Finse winter komt over je heen en zodra het iets te zwaarmoedig wordt weten ze dit direct te verbreken door slimme black metal breaks. Het publiek wat grotendeels bestaat uit trouwe Paradise Lost fans pakt de uiterst melodische doom/death direct op en genoten met volle teugen. Ondanks dat het geluid in het begin van de avond erg rommelig was (in het begin kon je de gitaarpartijen nauwelijks horen) spelen ze erg strak en de vocalen van Mikko Kotamäki zijn loep zuiver en ze bewijzen dat ze echt in de top horen van doom/black/death bands. Gelukkig werd het geluid tijdens het concert telkens beter en kon iedereen nog meer van ze genieten.

 

Na een korte pauze was Paradise Lost aan de beurt om af te trappen. Helaas was het geluid tijdens het 1e nummer ook een brij .Maar gelukkig was het geluid al een stuk beter toen ze “Honesty in Death“ inzetten. Het hele optreden was een goede mix van oude en nieuwe nummers, waar toch opviel dat de nieuwe nummers met heel veel plezier gespeeld werden. En terecht “Tragic Idol“ is ook wel een erg goede plaat geworden. Gelukkig werd gedurende het optreden de microfoon ook wat hoger in de mix gegooid. Nick Holmes is sowieso niet een zanger met een hoog volume en doet ook veel moeite om boven de band uit te komen.

Maar wat een band zeg. Ze weten het reeds goed opgewarmde publiek helemaal mee te krijgen en tussendoor worden er zelfs grapjes gemaakt met het publiek. Als ze de avond afsluiten met “One Second“ en “Say Just Words“ wordt het stil en vinden de rest van het publiek en ik het jammer dat het optreden afgelopen is. Volgende keer weer!

Geschreven door Gerbean Woltering
Foto’s dank aan Bert van www.metalshots.com