Persistence tour 2013 @ 013 Tilburg

Persistence tour 2013 @ 013 Tilburg

Zondag 20-01-2013 reisde ik af richting 013, onderweg te kampen met sneeuwval bedacht ik mij dat  het bezoekersaantal wel eens tegen kon vallen i.v.m. deze sneeuwval. Bij binnenkomst in de 013 was daar niks van te merken, de hardcore metalfans lieten het dus niet afweten. Om eerlijk te zijn is hardcore metal niet helemaal mijn ding , dit i.v.m. teveel bewegende bandleden op het podium, weinig licht, het niet mogen flitsen en wat een fotograaf nog meer als smoes kan bedenken. En nu was mij ook nog gevraagd om een verhaal te schrijven over deze tour.

De eerste band die speelde was The Acacia Strain, een leuke Amerikaanse band die meteen al het publiek probeerde warm te draaien voor wat nog ging komen, niet onverdienstelijk .

De 2e band was Nearera, deze Duitse band doet niet veel onder voor wat betreft de speelstijl van de eerste band. Lekker opzwepend en lekker in het gehoor liggend spel .

 

De derde band Stick to your Guns was wel een beetje mijn favoriet van de eerste drie bands.Deze band kreeg de zaal goed mee en wist de menigte voor de hekken in een cirkel pit te krijgen. Enerverend stuk hardcore metal .

Nu was het de beurt aan H2O. Deze punkrock band speelde goed en wist mij te verrassen met leuk gitaar spel gecombineerd met solide en strak drumwerk.

Na H2O gingen we eigenlijk al naar het sluitstuk(ken) van de avond met Agnostic Front en Hatebreed.Beide bands speelde naar hartenlust en wisten de zaal bijna op de kop te zetten.

Agnostic Front, deze hardcore punk metal band van Amerikaanse bodem speelde weer als vanouds. Deze band had ik al eens op Forta Rock 2011 mogen aanschouwen en het viel mij op, niet alleen bij deze band, dat ik bands in zalen vaak beter vind spelen dan op open podia . Misschien iets wat ik vind en dat anderen dit niet zo hebben. Maar neemt niet weg dat deze band weer op en top stond te performen. Vinnie Stigma is voor mij de favoriet van de band, deze performer is voor mij als fotograaf een lust om te fotograferen.

Hatebreed was het echte sluitstuk van de avond, het was voor mij de eerste keer dat ik deze band mocht fotograferen en zien. Ik was aangenaam verrast door het spel van de band. Deze Amerikaanse metalcore band ga ik zeker weer zien als zij Europa weer aandoen. Al met al was deze  Persistence Tour 2013 in de 013 een geslaagd evenement waar ik met genoegen naar terug kijk.

Wat ik al schreef in het begin is metalcore niet helemaal mijn ding maar ik heb mij geen moment hoeven te vervelen want van begin tot eind was het lekker genieten.

Tekst en foto’s:  Ernst van Rossum