PETERIK/SCHERER – RISK EVERYTHING – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: OUT NOW

Peterik/Scherer– Risk Everything – Frontiers Records – Release: Out Now.

Jim Peterik zal bij de meesten vooral bekend zijn als de toetsenist bij Survivor. Hij was niet meer aan boord bij de comeback van die band in 2006. De man kreeg lovende kritieken voor zijn eigen band Pride of Lions. Daarop speelde hij ook gitaar en deed een deel van het zangwerk samen met Toby Hitchcock. De band nam een live-album op van hun doortocht op de Lokerse Feesten in België. Het laatste album “Immortal” werd in 2012 uitgebracht. Nu komt hij op de proppen met een nieuw project!

Peterik/Scherer is:

Marc Scherer – zang
Ed Breckenfield, Nick Rich – drum
Klem Hayes, Bob Lizik, Bill Syniar – basgitaar
Jim Peterik, Mike Aquino – gitaar
Jim Peterik – toetsen

 

RISK EVERYTHING
images (6)Een Survivor riff (‘Too Hot to Sleep’ album) opent het titelnummer. Die krijgt steun van een melodieuze riff en later komt er nog een semi akoestische gitaar als versterking. Een intro die me enorm nieuwsgierig maakt! Het nummer gaat verder als de ideale mix van late Survivor en Pride of Lions. Zanger Marc vertoont gelijkenissen met de stem van Toby Hitchcock, maar zingt een toon hoger. Het gitaarwerk van Peterik en Aquino klinkt supermelodieus en brengt tegelijkertijd vaart in de nummers (de solo’s zijn af). In “Change Of A Lifetime”is dit duidelijk waar te nemen.

Het mid-tempo “Cold Blooded” bevat zanglijnen die zo van een Pride of Lions zijn geplukt, terwijl de riff naar Survivor verwijst. Scherer deed trouwens de achtergrondzang op het laatste “Immortal” (Pride of Lions) album.

De kracht van Marc komt volledig aan de oppervlakte drijven bij het uptempo “Desperate In Love”. Net nu je denkt dat je alles hebt gehoord komt daar “Thee Crescendo” voorbij. Dit ultra catchy nummer bevat wondermooie zanglijnen en is mijn favoriete track van dit album.

Criticasters klagen wel eens dat Peterik’s nummers allemaal in dezelfde lijn liggen en al zijn projecten sterk gelijkend zijn. Maar als dit pareltjes oplevert zoals “Brand New Heart”, hoor je me absoluut niet klagen!

Een volgend hoogtepunt op dit opwekkend klinkend album is het langzaam opbouwende “Broken Home”. Vooral de achtergrondzang van een zekere Shoshana (info verkregen via Marc Scherer zelf via sociale media) zorgt voor extra gevoel en warmte! Dit semi-akoestisch nummer is een echt pareltje en zal vooral bij de dames in zeer goede aarde vallen (maar uiteraard ook bij deze ‘softe’ reviewer).

Het absolute feel good nummer “Your Independence Day” sluit deze zoveelste Frontiers klepper van 2015 af!

Conclusie:
Peterik is er opnieuw in geslaagd om een album neer te pennen met songs die overlopen van melodie en gevoel. Met Marc Scherer heeft hij een geweldige zanger aan boord. Het album klinkt lekker. Sommigen zullen dit te gelikt vinden, maar ik hou daar van!
Maar ik moet toegeven dat ik nu nog meer uitkijk naar een nieuw album van Pride of Lions, omdat Toby Hitchcock mij nog meer weet te ontroeren met zijn stem.

Track list:

 1. Risk Everything
 2. Chance Of A Lifetime
 3. Cold Blooded
 4. Desperate In Love
 5. Thee Crescendo
 6. The Dying Of The Light
 7. How Long Is A Moment
 8. Brand New Heart
 9. Broken Home
 10. Milestones
 11. Independence Day

Score: 4,25 out of 5

Links:
www.frontiers.it

Text by Rik Bauters

Related posts

Review: Inquisition – Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith – Season of Mist – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Avantasia – Moonglow – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Torben Enevoldsen – 5.1 – Perris Records – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3