PLAYER – ADDICTION EP – FRONTIERS RECORDS – OUT NOW

Player is bekend van hun US single chart nummer “Baby Come Back” in 1978. Na veelvuldig opgetreden te hebben in the club scene in Zuid Californië werd de groep getekend bij RSO Records (die ook The BeeGees, Eric Clapton en de films “Saturday Night Fever” en “Grease” op hun conto hadden staan).  Peter Beckett is tot nu toe een gekend muzikant in het melodieuzere genre en bassist Ronn Moss verliet de band in 1981 om een acteursloopbaan te starten. De man is het meest bekend als Ridge uit de soap serie “The Bold and the Beautiful”. In 1995 kwamen Peter en Ronn elkaar weer tegen en de vonk sloeg meteen over en hun vijfde album “Lost in Reality” werd opgenomen en ze toerden in de US. Als voorbode van hun nieuwe album brengen ze een digitale release uit.

Player is:

Peter Beckett – lead vocals, guitars
Ronn Moss – bass, vocals
Rob Math – guitars
Johnny English – keyboards
Craig Pilo – drums

ADDICTION
“My Addiction” is een poprock deuntje met heerlijke relaxte gitaren en warme vocalen van beide heren (Peter en Ronn). Het nummer werkt erg aanstekelijk want voor je er erg in hebt ben je aan het neuriën of meezingen! Het nummer werd trouwens gecomponeerd door Peter Beckett en Steve Plunkett (Autograph). Het gitaarwerk in “Too Many Reasons” doet denken aan de gevoeliger nummers van Def Leppard. Ook in de zang zoekt men de hogere en krachtiger gebieden op. Het gitaarspel injecteert de song met een licht bluesy sfeertje. Tenslotte krijgt hun grootste hit “Baby Come Back” een moderner jasje aangetrokken. De akoestische gitaren en de licht gewijzigde sound maken dat het nummer meer eigentijds klinkt. De achtergrondvocalen zijn ronduit formidabel! Een nummer dat eigenlijk veel airplay zou kunnen krijgen en dat ook verdiend. De hoge stemmetjes doen dan weer denken aan een band zoals The BeeGees en zelfs Prince komt in mijn muzikale brein opduiken.

Conclusie:
Deze digitale release maakt ons warm  voor het nieuwe full album dat er staat aan te komen. De nummers klinken vrolijk en zorgen voor dat instant happy feeling!! Een dikke aanrader als je fan bent van deze zachtere “metalvariant”

Track list:

  1. My Addiction
  2. Too Many Reasons
  3. Baby Come Back

Score: 3,50 out of 5

Links:
www.player-theband.com

Geschreven door Rik Bauters

Related posts

REPTILIAN DEATH – The Dawn of Consummation and Emergence – Old School Metal Records Release: 10 October 2013

livereviewer

Immortal has completed new album!

LiveReviewer

RED ROSE – ON THE CUSP OF CHANGE – SCARLET RECORDS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3