Point of View – Revolutionize the Revolutionary – Eigen Beheer – Out now

Bij Dubai denk je aan woestijn, olie en overdreven luxe. Hard rock is niet iets wat bij mij opkomt als ik denk aan het rijke staatje in het Midden Oosten. Toch is het daar waar Point of View sinds 2005 aan de weg timmert. Onder leiding van Nik Uzi staat deze band garant voor een mooi potje rock. Op hun release party hadden ze niemand minder dan Ron “Bumblefoot “ Thal op gitaar. Hoog tijd om deze band ook hier onder de aandacht te brengen.

Point of  View is:

Murtaza Jafar aka KV – Lead & Rhythm Guitars
Royden J. Mascarenhas aka McDaddy – Lead & Rhythm Guitars
Shakil Haque aka Shaq – Bass & Backing Vocals
Chiradeep Lahiri aka Chiro – Drums
Nikhil Uzgare aka Nik – Lead Vocals

Revolutionize the Revolutionary

Het eerste wat me opvalt bij een luisterbeurt is de verscheidenheid aan invloeden. Aan de ene kant zit de funky stijl van Red Hot Chilli Peppers erin, terwijl op andere momenten bands zoals U2 en Porcupine Tree de boventoon voeren. De Arabische riffs zitten hier en daar ook in de nummers gegoten. Maar gelukkig neemt dit niet de overhand. De band weet net als bijvoorbeeld Melechesh westers genoeg te blijven.

Het gitaarwerk is bovengemiddeld te noemen. Het moge duidelijk zijn dat Ron “Bumblefoot”  Thal niet voor niks heeft gekozen deze band een flinke plug mee te geven. De muzikanten zijn van een goed niveau en de nummers rocken lekker weg!

Geen compositie lijkt op elkaar en zelfs vocaal blijkt Uzi al snel net als de muziek veelzijdig te zijn. Iets wat niet altijd goed uitpakt, maar ook niet teveel stoort.

 

Conclusie

Point of View staat garant voor een leuke pot hard rock. Mensen die op zoek zijn naar een veelzijdig album met invloeden zoals onder meer U2, Porcupine Tree en Red Hot Chilli Peppers kunnen gerust een luisterbeurt doen!

Score 3,75 out 5

Link: https://www.facebook.com/pointofviewdubai

 

Related posts

Vader – Tibi Et Igni – Nuclear Blast – Release 22 mei 2014

livereviewer

Cradle Of Filth komt naar je toe deze winter!

livereviewer

Witchcraft – Legend -Nuclear Blast- Out Now

livereviewer
UA-17622028-3