Preview: Alcatraz Metal Festival Kortrijk, 13 en 14 augustus 2016

Preview: Alcatraz Metal Festival Kortrijk, 13 en 14 augustus 2016.

Ook dit jaar werd Livereviewer uitgenodigd om twee dagen te vertoeven op het gevangenisterrein en er de nodige kiekjes te nemen en dit alles in een monsterverslag te gieten.

Vorig jaar kwam er qua line-up op het Alcatraz Hard Rock & Metal Fest een breder genrespectrum aanbod. Die trend wordt gelukkig dit jaar doorgezet. De gevangenis zal binnerkort herrijzen op dezelfde locatie. Maar ook dit jaar zijn er wat aanpassingen doorgevoerd! Het kampeerterrein wordt groter en is dichter bij het terrein! Aan het motto de dorstige laven en de hongeren voeden is ook meer aandacht besteed. Zo zal er een ruimere keuze zijn van het gerstenat en zorgen speciale burgertenten en woktoestanden voor een afwisselende voeding.
Maar de grootste verandering is de intrede van El Presedio. Een heuse rockbar, waar je kan genieten van de grootste klassiekers uit de metalgeschiedenis terwijl je aan rehydratatie doet!
Als gadget krijg je eew wobble head van Officer Nice (de hoofdcipier van de gevangenis) als je een combiticket aanschaft.

De zaterdag zal de Nederlandse trots Within Temptation als headliner fungeren! David Coverdale brengt daarvoor een best-of set! De metalheads kunnen dan weer hun hartje ophalen met Metal Church, Anthrax en Candlemass! Buitenbeentjes zoals Ministry en Trptykon kleuren die dag wat zwarter! Avatar mocht wegens overdonderd succes bij hun vorige passage nog eens terug komen. De dames van Thundermother mogen het festival openen en Airbourne en The Answer zullen ongetwijfeld de menigte uit de bol doen gaan.

Op zondag zorgen Exodus, Kreator, Flotsam & Jetsam en Soulfly voor de hardere noten. Devil Driver, Korpiklaani en Children Of Bodom zorgen voor wat meer duisternis op het terrein. Daartussen zal Lita Ford geweldig van leer trekken en Avantasia beloofde spektakel. Als absolute afsluiter zorgt Twisted Sister ongetwijfeld voor schorre kelen.

We kijken uiteraard enorm uit naar dat weekend en gaan er net als de vorige keren een feestje van maken.

Kaarten zijn nog steeds te bestellen via onderstaande links. De VIP combi tickets zijn helaas al uitverkocht!

Links:
Alcatraz Official
Alcatraz Facebook

Tekst: Rik Bauters

Related posts

STAHLMANN – ADAMANT -AFM RECORDS/ROCK INC. – OUT NOW

livereviewer

Therion lanceert nieuwe single: Night Reborn

livereviewer

Review: Kataklysm – Waiting for the end to come – Nuclear Blast – Release October 20th

livereviewer
UA-17622028-3