Preview: Tarja – Metropool Hengelo, 22-10-2016

Preview: Tarja – Metropool Hengelo, 22-10-2016.

tarjaTarja Soile Susanna Turunen Cabuli heet ze voluit, maar dat is wel een hele mond vol. En als je Tarja zegt dan weten de liefhebbers precies over wie we het hebben. Tarja is tot 2005 het absolute boegbeeld van de symfonische female-fronted metalscene als zangeres van het Finse Nightwish. In 2005 scheidden de wegen van Tarja en Nightwish zich. Wat volgt is een indrukwekkende solo-carrière die van start gaat met de release van “My Winter Storm”. Inmiddels heeft ze behoorlijk wat meer albums op haar naam staan die allen met gejuich worden ontvangen door pers en publiek. In augustus verschijnt haar nieuwe album “The Shadow Self” waar je dus ook veel van gaat horen!

Tarja blijft zichzelf scholen op verschillende conservatoria. Voor opera draait ze haar hand niet om en naast het uitbrengen van metal-albums verschijnen er ook met enige regelmaat cd’s waarop ze haar klassieke roots laat horen. Haar stem kleurt prachtig bij bombastische geluidsmuren en stevige powerchords. Tarja heeft wereldwijd honderdduizenden fans die haar stem en bereik roemen en ze speelt dan ook voor enorme mensenmassa’s . Best bijzonder dus dat je haar vanavond in de relatieve intimiteit van onze grote zaal kan zien. Hou je van acts als Within Temptation (waar ze ook al mee samen speelde), Delain, Epica en uiteraard Nightwish dan kan je er zeker van zijn dat je ook vanavond geniet van Tarja en haar band!

Niemand minder dan Serenity komt met Tarja mee. De heren van Serenity maken van elk album een avontuur. “Codex Atlanticus”, de vijfde langspeler, vormt hierop geen uitzondering. De monumentale orchestraties met snoeiharde riffs en de krachtige stem van frontman Georg Neuhauser gaan er vanavond ongetwijfeld in als spreekwoordelijke koek!

Links:
Tickets
Metropool
Tarja Facebook
Serenity Facebook

Related posts

Sabaton als headliner op Into the Grave 2015!

livereviewer

Live report: Dokk’em Open Air 2019

LiveReviewer

UNISONIC – FOR THE KINGDOM (EP) – EAR MUSIC – RELEASE: OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3