Preview: WILDFEST – JC De Spiraal Geraardsbergen (België), 25-05-2019

Preview: WILDFEST – JC De Spiraal Geraardsbergen (België), 25-05-2019.

In amper drie weken vindt in België voor de vierde maal op rij een geweldig glam- en sleazefeest plaats. Het uiterst gezellig festival, waar het dragen van spandex- en luipaardshirts normaal is, wordt elke keer een treffen van de liefhebbers van het genre.

De spits wordt afgebeten door het Belgische Raider. Ze omschrijven zichzelf als old school hard rock met invloeden van Van Halen, Ratt, Dokken en Extreme. Uit Duitsland komt Snakebite, die al twee albums onder de armen dragen. Onder hun motto ‘ no masquerade – no faking – no compromise’ zullen ze ongetwijfeld de boel op stelten zetten!

Wildheart zal er op die dag zijn tweede album “No Love” presenteren. Deze Belgen hebben een stevige live-reputatie opgebouwd en maken er elke keer een feestje van. De UK wordt vertegenwoordigd door het quintet Midnite City. De frontman Rob Wylde is geen onbekende en is vooral bekend van Tigertailz. Ook drummer Pete Newdeck zat in talrijke bands en projecten. Ze zullen tracks brengen uit hun twee albums.

Aerodyne kan je de vreemde eend in de bijt beschouwen, want ze leunen meer aan bij hard rock en melodische metal. Deze Zweden werken aan een nieuw album, waarbij ze de hulp krijgen van legende Andy Larocque. We blijven in het Hoge Noorden met de Finnen van Shiraz Lane. Hun debuut EP “Be The Slave, Or Be The Change” zag het licht in 2015 en kreeg ondertussen al twee opvolgers. Aan attitude ontbreekt het deze kerels als vast niet.

Terug naar Duitsland met The New Roses. Timmeren al aan de melodieuze rockweg sinds 2013 en hebben tot nu toe 3 albums op hun conto. Daar komt spoedig een nieuweling bij en daar zullen we ongetwijfeld mogen van proeven die bewuste zaterdag. De band zag ik al aan het werk en konden me meer dan overtuigen. Elk jaar weet WILDFEST een knaller te strikken als headliner. Deze editie mag Crazy Lixx met die eer gaan lopen. Deze Zweedse ‘wildlings’ zijn geen groentjes want staan al meer dan 15 jaar op de planken. Ze maken er elke keer een feestje van (ik zag de band al een paar keer aan het werk in het buitenland) en kunnen het publiek opzwepen als geen ander.

De organisatie heeft deze keer een heuse ontwerper aangetrokken voor hun festival shirts en die springen op zijn minst gezegd nogal in het oog. Ook zal het aanbod drank en eten ook uitgebreid worden dit jaar.

Livereviewer zal hiervan uiteraard een verslag brengen met de nodige foto’s.

Verdere info omtrent hotels in de buurt en hoe tickets te bestellen kan je hieronder vinden.
https://www.facebook.com/thewildfestival/
http://www.wildfest.be/
https://www.facebook.com/events/316043765616334/

Related posts

Season of Mist sign Baptism

livereviewer

ORCHID – first „The Mouths Of Madness“ album trailer online!

livereviewer

Photo report: Jupiter / Season of Ghosts / Aeternitas / Lightning – Baroeg Rotterdam, 10-05-2019

LiveReviewer
UA-17622028-3