Review: Putrefied Corpse – Left To Rot – Xtreem Music – Out Now

Geboren te Enschede maakt deze band al een tijdje een flinke bak herrie. Lijken worden meegesleept naar optredens en metal-minnend Nederland wordt al tijden geteisterd met de meest walgelijke memes gemaakt door hun drummer Gerben. Maar wat nu te verwachten van de muziek. Dat gaan wij nu beleven met hun eerste schijf “Left to Rot ” uitgebracht door Xtreem Music

Putrefied Corpse is:
BJORN : VoKills
ARJAN : Subsonic Gore 
MARTIN : Axe of Attrition 
ARNO : Chords of Mayhem
GERBEN: Peeled-off Dead Skins

Left to Rot

LEFT TO ROT


Bij Xtreem Music zitten de mannen duidelijk op hun plek. Heerlijk brutal death-metal waar alle ingrediënten van het genre inzit. Lompheid , bruut, goorheid, vuigheid en zelfs wat groove is terug te vinden op “Left To Rot”. Het album is gelukkig geen 13 in een dozijn “laten wij herrie maken” plaat geworden. Daar heeft het muzikaal gezien een iets te hoog niveau voor. Het gitaarwerk is bij vlagen simpel, echter effectief! Vooral als de band even het tempo lekker laat zakken, vind ik het erg gaaf. Zoals halverwege het nummer “Obliteration of Cerebral Arteriovenous malformation” Godverdomme wat gaat dat strotteke van Bjorn goed hier!

Tekstueel is het allemaal heerlijk non-political , full horror. Het doet mij een beetje aan de gouden tijden van bijvoorbeeld een Cannibal Corpse denken! Wie dus van een macaber potje smerigheid kan genieten, zit bij de mannen van Putrefied Corpse op de juiste plek. Bekijk maar eens hun video clip: “Cordon Blue of Her” Let op, niet voor mietjes en zwakke magen!

Conclusie: Hou je van Horror en Death Metal dan zit je bij “Left to Rot” helemaal goed! Een prima debuut van deze sympathieke gasten!

Score: 3,5 uit 5

link:
www.facebook.com/PutrefiedCorpse
www.xtreemmusic.comwww.facebook.com/xtreemmusic666

Tekst Ronald van de Baan

Related posts

Review: Soulfly – Ritual – Nuclear Blast – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Amorphis – Queen of Time – Nuclear Blast – Release: 18-05-2018

LiveReviewer

Review: Midnight Sin – Never Say Never (EP) – Bakerteam Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3