Releaseparty Portall in Estrado Harderwijk op 12 0ktober

Zaterdag 12 oktober is het zover! De Elburgse thrash\deathmetal band Portall zal eindelijk hun tweede cd uitbrengen en natuurlijk hoort hier een gigantisch knalfeest bij.

Portall zal natuurlijk zelf ook een liveshow geven waarin ze de nieuwe nummers aan het publiek gaan brengen. De lokale community kent deze band natuurlijk al wel enige tijd, maar voor de personen die hier nog nooit van gehoord hebben zal ik in het kort uitleggen wat portall nou precies speelt.

Portall speelt metal! Ik denk niet dat er een betere omschrijving is voor hun verfijnde mix van death-metal en thrash-metal met duidelijke metalcore invloeden.

4 en een half jaar geleden bracht portall hun eerste album, code black, uit. Deze werd toen zeer goed ontvangen door de pers. Nu is het tijd voor ze om te laten zien dat ze nog steeds zo n meesterwerk kunnen maken.

www.portall.net
http://www.youtube.com/watch?v=Z0DJ-4wg7ZA

Als support heeft Portall deze avond meegenomen The Lucifer Principle uit Apeldoorn.  The Lucifer Principle speelt Melodische Death metal.  TLP is begonnen met een contrabas speler, maar heeft deze nu vervangen door een basgitarist. Deze weet er een overduidelijke rock n roll invloed aan toe te voegen. Dit geeft een technische basis waarop de zware death metal zich heerlijk laat doordonderen.

TLP heeft het podium al mogen delen als support van Sepultura. Nu zullen ze de Estrado laten zien hoe hard ze nog steeds aan het doorbeuken zijn.

http://www.theluciferprinciple.nl/
http://www.youtube.com/watch?v=osI8mc9sZ1E

En als openingsband deze avond is er gekozen voor de winnaars van de Metalbattle. Tevens uit Elburg afkomstig. Downfall of Empires.

DoE heeft bij de voorrondes en de halve finale van de MetalBattle al duidelijk aan Harderijk kunnen laten zien waarom ze de nieuwe opkomende thrash metal band zijn. Met een energieke liveshow en een zeer strak geluid zal Downfall of Empires het publiek en de nekspieren goed opwarmen voor een avond headbangen.

https://myspace.com/downfallofempires
http://www.youtube.com/watch?v=1FcgfO2BX5o

PAS OP! Spierpijn in de ochtend wordt gegarandeerd!

Voor meer info bezoek: https://www.facebook.com/noord.metaal