Report: Annihilator / Harlott / Archer – 013 Tilburg, 04-11-2015

Report: Annihilator / Harlott / Archer – 013 Tilburg, 04-11-2015.

Er van uitgaande dat het concert in de grote zaal is, loop ik niks vermoedend de entree binnen en word ik via de kelder naar de kleine zaal geloodst. Waarschijnlijk is de animo voor een concert op woensdagavond niet groot genoeg om een grote zaal te vullen. De kleine zaal is, behalve de capaciteit, op zich niet heel erg veranderd maar de gang er naar toe is wel wat omslachtig. Door de kelder, waar zich een bar, de kluisjes en muntenautomaten bevinden, loop je achter de kassa langs naar de zaal. Dat en het feit dat het in de kleine zaal is en niet in de grote, mag de pret niet drukken. Het blijkt het eerste concert in deze zaal te zijn na de verbouwing en die eer is dus voorbehouden aan Annihilator en consorten.

SONY DSCOm strak acht uur wordt er afgetrapt door de Australische heren van Harlott. De zaal is dan toch al aardig gevuld. De heren maken een snelle en agressieve vorm van thrash. Het melodische element zoals op de laatste plaat komt jammer genoeg live niet echt naar voren. Het is eigenlijk op volle snelheid een half uurtje volrammen. De nekjes zijn inmiddels dan al wel wat losgemaakt voor de volgende band.

Archer is een Amerikaans trio uit Santa Cruz en vanavond een ietwat vreemde eend in de bijt. Het is meer een metalband die de invloeden haalt uit de hard rock. Waarschijnlijk heeft het publiek zich al ingelezen van tevoren want in tegenstelling tot bij Harlott is het minder druk voor het podium. De heren laten zich daardoor niet uit het veld slaan en zeten een strakke zet neer, met als afsluiter nog een cover van Megadeth, ‘Tornado of Souls’, dat door menigeen luidkeels wordt meegezongen.

SONY DSCNa een ruime ombouwtijd, check-check-dubbel check van een zenuwachtig rondlopend mannetje van de stagecrew, gaat het iets voor tienen dan toch beginnen als het intro ‘Rock You Like a Hurricane’ van de Scorpions start. De zaal is dan inmiddels al lekker gevuld. Opvallend, of misschien ook wel niet gezien de lange lijst van ex bandleden, is de nieuwe bezetting. Zanger/gitarist Dave Padden heeft het veld geruimd en Jeff zelf neemt de honneurs waar op zang. Als extra gitarist staat daar Aaron Homma (Immersed) en als bassist Rich Hanks (Aeon Zen). De nieuwe nummers van “Suicide Society”, het titelnummer, ‘Snap’ en ‘Creepin Again’ zitten al gelijk in het begin van de set. Jeff heeft een veel minder bereik dan Dave Padden en laat ook regelmatig het publiek meezingen. Ook wordt hij qua zang aardig bijgestaan door de twee nieuwe aanwinsten. Mijns inziens is het toch tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe zanger, waardoor Jeff zich weer kan concentreren op dat waar de beste man zeer bedreven in is en dat is gitaar spelen. Muzikaal staat de band als een huis en op het einde van de set worden er nog wat oudjes van stal gehaald zoals ‘Alison Hell’, ‘Phantasmagoria’ en afsluiter ‘Human Insecticide’. Ik verlaat het pand met een dubbel gevoel: aan de ene kant het strakke spel van de band en veel klassiekers die gespeeld worden en aan de andere kant de zang van Jeff dat wel wat afbreuk doet aan het optreden. Wie het optreden in Enschede een paar jaar geleden heeft gezien, waar na twee uur spelen de energie nog niet op was en de band bijna het podium afgetrapt moest worden, zal dit concert waarschijnlijk snel vergeten.

Tekst en foto’s: Marcel Klaster

Related posts

Report: Neuborn Open Air Festival 2013

livereviewer

Delain @ Metropool , Hengelo

livereviewer

Live report: Vallenfyre / Implore / Sledgehammer Nosejob / Graceless – Iduna Drachten, 15-09-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3