Report: Anthrax / Distillator – Poppodium Iduna Drachten, 24-10-2015

Report: Anthrax / Distillator – Poppodium Iduna Drachten, 24-10-2015.

Anthrax in een intieme clubsetting. Uiteraard is dat iets waar je geen nee tegen zegt. De heren staan ook een dag later in de 013 Tilburg, in het voorprogramma van Slayer. Maar hier en daar tijdens deze tournee staan de mannen ook zelfstandig op te treden in een intieme clubomgeving. Dus vanavond geen 2500 man, maar poppodium Iduna tot de nok toe gevuld. Bij het open gaan van de deuren is het al dan meteen redelijk druk te noemen en dit komt mede doordat Distillator de avond mag openen.

Distillator - Iduna Drachten - Netherlands 2015Distillator staat de laatste tijd al wat meer in de picture en deze thrashers van eigen bodem hebben ondertussen al een prima reputatie opgebouwd. Het is de eerste keer dat ik de mannen live aanschouw en ik moet zeggen dat hun old school thrash prima te versmaden is. Wat wel een beetje hindert, (ook bij Anthrax) is het geluidsniveau. Het staat behoorlijk aan de stevige kant vanavond. Dit kwam soms het kwaliteit niet ten goede en deed bij tijden zelfs met doppen in pijn aan de oren. Maar goed, dat is eigenlijk het enige minpuntje wat ik heb aan de show van de gretige jonge thrash honden. Prima opener en de mannen mogen trots zijn om voor een band als Anthrax te mogen openen. Dat is niet iets wat iedere band kan zeggen.
 

Anthrax - Iduna Drachten - Netherlands 2015Dat Anthrax al wat jaartjes meedraait is ook aan het publiek te merken. Je komt vanavond metalheads van alle leeftijden tegen en hier in Iduna heerst een prima sfeertje. De ombouw duurt niet al te lang en na een klein half uurtje mag Anthrax aan hun rits van klassiekers beginnen. Vanaf de eerste tonen is al duidelijk dat de Amerikanen er zin in hebben. De bandleden hebben nog duidelijk lol in hun werk en ze zijn niet zoals sommige andere acts van dit kaliber te betrappen op de automatische piloot. Uiteraard zullen zij ook die avonden hebben, maar gelukkig is dit hier in Drachten niet het geval. Krakers zoals ‘I am the Law’ en ‘Indians’ worden met net zoveel bravoure gespeeld als tig jaar geleden.
 

Anthrax - Iduna Drachten - Netherlands 2015

Het publiek smult ervan en al gauw komen de eerste crowdsurfers over de barrier. Het geluid is ondanks de hardheid prima afgesteld. Slijtage op de stembanden valt ook mee bij Joey en Scott Ian huppelt nog net zo fanatiek rond als in zijn jonge jaren. Dat Anthrax nog steeds mateloos populair is merk je wel aan het publiek. Zelfs op de toiletten worden de teksten nog meegebruld. Een klassiek avondje thrash dus in Iduna, die voor de mensen die een kaartje hebben kunnen bemachtigen wel iets bijzonders is geworden. Ik hoop voor de mensen in de 013 dat dit feestje gewoon weer over gedaan wordt.

Tekst en Foto’s: Ronald van de Baan
 

Related posts

PHOTO-REPORT: INTO THE GRAVE 2013

livereviewer

Report: Feuerengel – Hedon Zwolle, 20-11-2015

LiveReviewer

Live report: An Evening With Machine Head – 013 Tilburg, 29-02-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3