Report: Ascension to Hell-Fest – Hoornsterzwaag

Ascension to Hell-Fest  – Hoornsterzwaag

Ascension to Hell-Fest een inniatief van Stichting Metalization Netherlands en Stichting Heavy Rocks. In the  middle of nowhere in het Friese Hoornsterzwaag ligt namelijk een schitterend terrein. Daar houdt de eigenaar ieder jaar een soort van mini Zwarte Cross. Dit jaar geen house maar metal in de grote tent.  1 nadeel voor deze editie, het valt op dezelfde  dag als het commerciële FortaRock.  De mannen zijn niet dom en hebben dit jaar de grote namen nog even in de kast gelaten. Volgend jaar komt het festival op een andere datum dan FortaRock. Ondanks dat dit jaar dus een try-out is hebben ze een toch een meer dan fatsoenlijk line –up neergezet om een dagje heerlijk te headbangen. Het weer zit mee, de lokatie is top en de voorzieningen kan zelfs FortaRock nog wat van leren. ( vooral van de muntprijs)

Hier volgt een kleine greep van bands die het review gepasseerd hebben

OVERRULED @ Ascension to Hell-Fest 2014Overruled: Deze jonge band heb ik al een paar keer voorbij zien komen. Hun thrash blijft lekker aanstekelijk en heerlijk old school aan voelen. Ondanks dat ze als tweede band mochten opdagen , was het een waar feestje!

Brain Casket @ Ascension Hell- Fest 2014Braincasket speelt als Friese band uiteraard een soort van thuiswedstrijd. Deze sympathieke gasten zorgen ondanks het matige geluid bij hun optreden, dat de boel flink omver geblazen wordt.  Hun brutal death gaat vroeg op de dag er al weer in als zoete koek!

Herfst uit België komt ons met een flinke pot black metal verblijden. Uiteraard met corpse-paint  en nepbloed. Verschil met de duizend andere black metal bands?  Zij laten wel zien dat ze enorm veel plezier in het optreden hebben. Toffe band die je zeker een keer moet checken.

Ascension To Hell - Fest  2014

SEITA @ Ascension to Hell-fest 2014Seita: Hun passionele Braziliaanse metal blijft aanstekelijk. Een goed strak optreden, zoals gewend!
Vooral frontman Michel blijft een bron brute energie. Seita  blijft een geweldige explosieve band!

Nieuwkomers in metalland met oudgedienden in het gareel :Bleeding Gods
Deze band heeft me aangenaam verrast. Het is nog maar de tweede optreden in de huidige bezettig. Ze zijn al behoorlijk op elkaar ingespeeld en de nummers liggen lekker in gehoor. Duidelijk een band met potentie. Kom maar op met die full-lenght!

BodyFarm @ Ascension To Hell-FestDe lompe hakkers van Bodyfarm zorgen weer voor een stevige pot old school deaht metal. Het is natuurlijk klote om voor een bijna lege zaal te spelen. Toch laten de mannen dit niet merken en zetten gewoon een strakke show neer!

FAAL @ Ascension to Hell-Fest 2014Faal, 1 van Neerlandse beste doombands mag het feestje op metalgebied afsluiten. De sfeer die zij hier neerzetten is magistraal. Lekker zwaarmoedig wordt de dag hier afgesloten! Wat een topband blijft Faal.

Een flinke diversiteit aan genres dus op dit nieuwe festival! De opkomst was dit jaar nog niet geweldig te noemen. Volgend jaar op een andere datum dan FortaRock en het  komt  zeker helemaal goed met dit nieuwe  gezellige metalfestival.