Report: DOKKEM OPEN AIR 2014

Dokk’em Open Air, sinds jaren al één van mijn favoriete feesten van het jaar. In het Noorden des lands weten ze nog hoe ze een metalfeestje moeten bouwen. Vandaar dat in juni naar Dokkum afreizen een verplichte kost is geworden!
Dit jaar is er wel een boel  veranderd.  Het terrein is verplaatst naar een uitstekende nieuwe locatie aan de Parklaan. Terug van weggeweest is weer de opstelling van twee podia in één tent. Ook nieuw op dag twee is de partystage. Die staat midden op het terrein en daar vinden ondermeer ouderwets spijker slaan en andere taferelen plaats.

Het terrein is knus en de bomen op het terrein geven de boel een net wat warmere en gezellige uitstraling.
Dit jaar staat er een flinke camping pal naast het terrein.  Ongeveer 750 man hebben dit jaar besloten om te verkassen naar de camping. Ik kan je vertellen: de sfeer was er top!

carach angren doa 1-2Voor mij is er ook verandering dit jaar. Deze editie val ik last minute in als huisfotograaf.  Oftewel  heerlijk rondrennnen met de camera over het complete terrein. Backstage, camping en uiteraard de bands!  Hierdoor krijg ik niet alle bands even goed mee. Maar  wat ik gezien en gehoord heb was allemaal  prima in orde. Uiteraard genoten van top acts Vicious Rumours en Exorcism! . Wat een geweldige snarenplukker is die Joe Stump toch! Twee toppers die  het publiek goed weten te  vermaken.

Carach Angren zet er nog een toffe theatrale show neer. Zoals ieder jaar is er weer voldoende diversiteit aan genres, zodat verveling niet de kans krijgt toe te slaan.

DOA 2014 - dag 1-5_filteredMagistrale afsluiter van de vrijdag is Annihilator.. Godskolere wat een vet optreden zetten de mannen hier neer.  De security mag eindelijk aan de slag om de crowdsurfers op te vangen en wat mij betreft één van de betere optredens die ik op DOA heb gezien.

Helaas was ik niet al te fit toen ik aan DOA begon. Halverwege dag twee slaan de vermoeidheid en de  griep flink toe. Ik heb dus helaas namen zoals Napalm Death, Metal Church en DTA moeten missen.  Maar ik kan er blind op vertrouwen dat het vast net zo geslaagd is geweest als dag 1.

Dank aan alle vrijwilligers en de organisatie die ieder jaar weer een mooi feestje hier in Friesland neerzetten. De datum voor volgend jaar is ook al weer bekend. Ik heb 19 en 20 juni alvast aangekruist op de kalender. Nu hopen dat die klotegriep dan wegblijft!

Voor meer foto´s verwijs ik jullie door naar de Facebook van Dokkem Open Air. 

Tekst en Foto´s : Ronald van de Baan