Report: Feuerengel – Hedon Zwolle, 20-11-2015

Report: Feuerengel – Hedon Zwolle, 20-11-2015.

Wie kent Rammstein niet. Deze Duitse band leek in 1994 een geheel nieuw soort metal te spelen,Tanzmetal zoals ze het zelf noemen. De meeste teksten zijn in het Duits en goed mee te zingen en de show die ze weggeven is simpelweg geweldig! Nu is een kaartje voor Rammstein over het algemeen toch wat aan de hoge kant, maar als je een goed alternatief wilt zien dan is Feuerengel, DE Rammstein coverband, de aangewezen band daarvoor. Zij spelen de nummers niet alleen klakkeloos na, maar hebben ook hun eigen vuurwerkshow.

Feuerengel20 november jl. waren de heren in Hedon te Zwolle om te laten zien waarom ze als de beste Rammstein coverband gezien worden. De zaal was uitverkocht en de broeierige warmte kwam niet alleen van het vuur af, het publiek had er ook veel zin in. Ondanks dat we niet heel vroeg waren hadden we toch nog een plekje redelijk vooraan bij het hek weten te bemachtigen. Voor de show was nog een groot gedeelte van het podium verborgen achter een mega Duitse vlag, maar wat er al wel te zien was liet weinig aan de verbeelding over. Een aantal grote CO2 bussen en een flink aantal apparaten waar aardig wat vuur uit kan komen. Om negen uur zou de band beginnen, maar dat werd een kwartier later. Het moment dat de band opkwam ging de zaal los en aan het enthousiasme van het publiek te zien leek het wel alsof Rammstein zelf op het podium stond. Ze kwamen op met het nummer ‘Rammlied’ waarmee ze meteen duidelijk maakten wat voor een spektakel er te verwachten viel. FeuerengelVooraan staan bij het podium heeft het voordeel dat alles goed zichtbaar is, maar het was er ook flink warm door de vuurpluimen die met regelmaat de lucht ingeschoten werden. Dit was voor mij de vierde keer dat ik ze zag en ze worden elke keer beter, zowel muzikaal als visueel. Feuerengel kopieert het hele scala aan visuele effecten, die je bij een Rammsteinshow ziet, nagenoeg perfect. Van de roze jas bij ‘Ich Tu Dir Weh’ tot de brandende microfoonstandaards bij ‘Asche Zu Asche’ en van de vlammenwerper en ketel bij ‘Mein Teil’ tot de rubberboot die het publiek over gaat bij ‘Haifisch’, alles komt voorbij.

Opvallend was de interactie met het publiek en het plezier wat de heren uitstraalden op het podium. Regelmatig kwam er een brede grijns op de gezichten van de heren als de overvolle zaal de nummers uit volle borst meezong. De setlist bestond voornamelijk uit nummers van de eerste drie albums en naast de al genoemde nummers kwamen ook nog klassiekers zoals ‘Rammstein’(inclusief brandende mantel), ’Links 2-3-4’ en ‘Du Riechst So Gut’( met vuurboog) voorbij. Als je de show eerder hebt gezien is het niet nieuw dat de band de toetsenist, die zich constant op de voorgrond probeert te drukken, achterna zit en hem weer op de plek zet, maar het blijft een hilarisch gezicht. FeuerengelOpvallend nummer in de set was ‘Mein Herz Brennt’ dat ditmaal werd gebracht met alleen maar begeleiding van de piano. Na voor de tweede keer terug gekomen te zijn werd er afgesloten met ‘Engel’, dat nog één keer door het publiek uit volle borst werd meegezongen, waarna de ruim twee uur durende show ten einde was. Het publiek bleef maar vragen om een toegift, maar laten we eerlijk zijn, twee uur is gewoon een lange set en ik kan me voorstellen dat de zichtbaar vermoeide bandleden het wel goed vonden zo.

Tekst en foto’s : Marcel Klaster

Related posts

Live report: Crowbar / Trouble / No Gods No Masters – Metropool Hengelo, 16-05-2016

LiveReviewer

Report: Sackback / Grim Ordeal / Incursion Dementa / Distillator – Kiehool Burgum, 17-10-2015

LiveReviewer

Live report: Ayreon Universe – Poppodium 013 Tilburg, 15-09-2017

LiveReviewer
UA-17622028-3