Report: Forgotten Tomb / Nocturnal Depression – NGM Estrado Harderwijk, 01-11-2015

Report: Forgotten Tomb / Nocturnal Depression – NGM Estrado Harderwijk, 01-11-2015.

Mijn vrienden van Noord Geldersch Metaal zorgen al flink wat jaren voor metalgerichte optredens in Harderwijk en omgeving. Na onder meer gigs in Ermelo gegeven te hebben is de stichting neergedaald in Estrado Harderwijk.  Deze geweldige zaal zorgde voor mogelijkheden voor de wat grotere bands. Ik heb er al mogen genieten van ondermeer: Onslaught, BattleBeast en Steelwing.

Ditmaal hebben de mannen (en dame) de package van Forgotten Tomb naar Harderwijk gehaald. Liefhebbers van atmosferische black kennen deze band uiteraard en weten dat als je daar nog een topper als Nocturnal Depression bij neerzet je van een mooi black avondje mag spreken!

IMG_4625Ondanks alle promotie en de enige show in NL was het bezoekersaantal gering te noemen. Uiteraard kon dit niet aan de bands gemerkt worden die op het podium stonden. De bezoekers die hier in Estrado waren kregen ten eerste een fenomenale show van  te zien en horen. Vooral het licht- en rookgebruik (dank je Tijmen) combineerden erg goed met de easytune black van Nocturnal Depression. Vol overgave gaf de band zich op het podium. Ik heb genoten van deze prima black show en heb vlug nog even de fantastische cd “Spleen Black Metal” gehaald, die een echte aanrader is voor de liefhebbers van suicidal depressive black metal. Lekker zwartgallig!
 

IMG_4880Tijdens de show van de Italiaanse heersers van depressieve muziek was het er qua publiek niet beter op geworden. Gelukkig lieten Herr Morbid en co zich hierdoor niet uit het veld slaan. Deze rasmuzikanten namen ons mee op reis door hun zwartgallige discography. Er is veel ruimte voor de laatste schijf van de heren “Hurt Yourselves and the ones You love”. Het klinkt allemaal iets poppier dan de openingsact. En ook qua show is het een stuk somberder gesteld. Desondanks zijn de songs sterk genoeg om de avond te dragen.

Een ietwat teleurstellende opkomst wellicht voor NGM deze avond. Maar ik heb prima genoten van de twee shows. Aankomende zaterdag : staat Inquisitor op het programma. Daar ga ik ook zeker weer bij zijn.

Link:
 Estrado

Related posts

Live report: Delain / Aeverium – Metropool Hengelo, 04-02-2017

LiveReviewer

THRESHOLD – ENOCHIAN THEORY – CRYPTEX – BIEBOB, VOSSELAAR WAREGEM 17 MAART 2013

livereviewer

Live report: Venom inc / Vital Remains / Mortuary Drape / Nervochaos / Desecrator – Iduna Drachten, 28-10-2016

livereviewer
UA-17622028-3