Report: Metalvision 2014 – Estrado Harderwijk

Metalvision Songfestivalcontest –  Estrado Harderwijk – Organized by Noord Geldersch Metaal

Zaterdag 10 mei was het eindelijk dan zover. Nederland was er helemaal klaar voor om te kijken hoe Ilse en haar makker Waylon het ervan af zouden gaan brengen op het Eurovisie Songfestival. Zoals het iedere goede metalhead betaamt geef je geen ene fuck om dat kansloos gedrocht van een politiek vies spelletje. Nee 10 mei stond ik samen met een lading metalheads in de Estrado Harderwijk. Noord Geldersch Metaal heeft namelijk  het superfoute feestje Metalvision Songfestival weer van stal gehaald.

Metalvisie 2014 - Noord Geldersch Metaal - Estrado HarderwijkDit betekend dus dat maar liefst 10 metalbands vanavond gaan strijden om de  felbegeerde gitaartrofee, gezaagd door kettingzaagkunstenaar Rolf van woodcarving.nl, binnen te slepen. De kachel zal er flink op branden gok ik zo! Deze man toonde zijn kunsten aan het begin buiten de deur. Ontzettend gaaf om te zien hoe hij zonder moeite een gave gitaar uit een blok hout weet te maken. Klasse!

Het Estrado pand in Harderwijk heeft deze dag een metarmorfose ondergaan

De condooms slingeren uiteraard overal rond en het gebouw heeft een roze tintje gekregen.  De roze boa’s hangen aan de microfoonstandaards en versieren het drumstel. Speciaal voor vanavond is zelfs de stageverlichting roze en hangt er een prachtige discobal in de zaal. De tint (roze) is gezet en nu is het de beurt aan de bands om er een waar spektakel van te maken! Alleen was het wel even uitkijken voor al dat glijmiddel op de vloer!

Een contest kan natuurlijk niet zonder jury. De driekoppige jury bestaat uit Don Powers , de lieftallige Maria Catharina van Aniday and last  en definitely least 😛  Gerrit Mesker van Aardschok en uiteraard Mix105rock radio!

NGM presents Metalvision Festival - Estrado HarderwijkAls host hebben de mannen van Noord Geldersch Metaal een ware viespeuk weten te strikken. Deze schijnheiligman maakt alle kindertjes bang en gooit  steevast iedere tien seconden er een GODVERDEKUT uit. Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan Satanklaas. Corpse-paint was gelukkig thuisgelaten. Dit om nog meer wantoestanden te voorkomen.

En nu, tja waar het eigenlijk om draait, BIER… euhm de bands! Vanavond,  zoals ik al eerder vermelde in dit al veel te lange review, staan er dus tien bands op de planken. Net als Satanklaas doe ik mijn best ze nog allemaal te herinneren. Wat uiteraard best moeilijk is na de spontane blokkades in mijn hersenen van al die bebaarde mannen in jurken… Godverdomme het was net het echte Eurovisie Songfestival. Gelukkig bestaat er zoiets als youtube waar de misselijkmakende filmpjes terug te vinden zijn op het kanaal van Noord Geldersch Metaal!

Estrado 2014Uiteraard herinner ik mij nog wel het optreden van de winnaars van deze uiterst gezellige foute avond. Met onder meer Nima en Bosland,  in een schattig jurkje voor eeuwig op mijn netvlies gebrand, kon zowel de (vak) jury als het publiek er niet onderuit om deze bende travo’s van Gloria Victis te belonen met het fantastische stuk hout eerder gecreëerd door Rolf van Woodcarving.nl!

Estrado 2014

Uiteraard moet je dit review net als het festival met een ENORME korrel zout nemen. De avond was top en Noord Geldersch Metaal, Estrado ,vrijwilligers en bands hebben een schitterend festival avond neergezet! Daar mag best even voor geklapt worden. HULDE!

 

Tekst Ronald van de Baan
Fotografie Ernst van Rossum en Ronald van de Baan

Related posts

LIVEREPORT: HARD AND HEAVY 2012 @ LUCKY RIJSSEN

livereviewer

Live Report: Ensiferum / Fleshgod Apocalypse / Heidra – Maassilo Rotterdam, 02-04-2016

LiveReviewer

Live report: Into The Grave (zaterdag) – Oldehove Leeuwarden, 11-08-2018

livereviewer

1 comment

satankaas May 22, 2014 at 20:28

HORNS!

Comments are closed.

UA-17622028-3