Live report: Ruud Jolie’s For All We Know/ Mother of Millions – Gigant Apeldoorn , 15-03-2018

Live report: Ruud Jolie’s For All We Know / Mother of Millions – Gigant Apeldoorn , 15-03-2018.

In Gigant Apeldoorn vanavond staan er twee bands op het programma. De avond draait om de try-out van Ruud Jolie’s For All We know. Het solo-project wat hij heeft naast zijn gitaarwerk voor Within Temptation en Maiden United!

Voor hij aan de slag mag is eerst de beurt aan het Griekse Mother of Millions.

Mother of Millions – Gigant Apeldoorn – Livereviewer.com

Ik had nog niet van hen vernomen, maar mijn collega Jeroen wees erop dat de vocalist van vanavond ook de vocalen van POEM op zich neemt. Het concert start traag. De melancholiek druipt er vanaf. Gezien de hoofd-act die er vanavond staat is het best zwaar geschut. Deze prog/alternatieve metalband weet mij al snel te overtuigen. Waar de set ietwat eentonig lijkt te beginnen, wordt er al gauw meer diepgang geuit. Vooral de drummer met zijn karakteristieke manier van drummen springt in het oog. De lichtman had hen wel iets meer mogen beschijnen. Want het oogde behoorlijke duister bij tijden. Een trend die je helaas vaker bij de metal ziet. Maar goed de mannen overtuigen met een sterke set! Gaat heen en ontdek ze!

Mother of Millions – Gigant Apeldoorn – Livereviewer.com

Nu is het aan de beurt aan Ruud Jolie met For All We Know

For All We Know – Gigant Apeldoorn – Livereviewer

Als je de beste man mag geloven heeft het elf jaar geduurd om de band For All We Know voor een try-out op de planken te krijgen. Ruud Jolie heeft natuurlijk al faam gemaakt met Maiden United en niet de minste band van Nederland Within Temptation. Beide bands liggen ver weg van de sound die vanavond wordt neergezet. Ruud en zijn mannen brengt ons een meer rock gerichte setlist deze avond. Hij heeft niet de minste mensen meegenomen. Neem bijvoorbeeld vocalist Wudtstik. Wat een stem heeft die gast. Hij slaat net als de muziek om van teder tot vlammend met een gemak waar menig vocalist jaloers op zou worden. De grapjes waren wellicht wat flauw, maar wellicht was dit de spanning van de try-out. For All We Know heeft hier en daar wat schoonheidsfoutjes, maar ik gok dat die er snel uitgepoetst gaan worden. Ruud laat met zijn solo-project horen een veelvuldig muzikant te wezen. Ook mooi hoe hij meerdere malen even het podium afging om zijn partner een goede hug te geven. Wudstik geeft aan dat Ruud momenteel last heeft van zijn rug en dat hij daarom niet over het podium vliegt! Ook dit zal vast binnenkort goed gemaakt worden.

For All We Know – Gigant Apeldoorn – Livereviewer.com

Al met al een gezellige avond en ik wens Ruud en co het beste toe met For All We Know!

Tekst en foto’s: Ronald van de Baan

Related posts

FortaRock 2015 – Goffertpark Nijmegen – 6 juni 2015

livereviewer

Live report: Pain / Corroded / Sawthis – Metropool Hengelo, 10-11-2017

LiveReviewer

Report: Metalvision 2014 – Estrado Harderwijk

livereviewer
UA-17622028-3