Report: Sackback / Grim Ordeal / Incursion Dementa / Distillator – Kiehool Burgum, 17-10-2015

Report: Sackback / Grim Ordeal / Incursion Dementa / Distillator – Kiehool Burgum, 17-10-2015.

Op zaterdag 18 oktober was er in het kleine zaaltje van Kiehool te Burgum een thrash-avond georganiseerd.

Sackback mag de kick-off doen van deze avond en zij spelen vooral covers van grote namen. Deze jongens waren eerder te zien op de laatste editie van Dokk’em Open Air. Daar speelden ze op de Partystage en kregen ze de handen aardig op elkaar.

Kiehool-2015101721h40m08_GrimOrdealGrim Ordeal mag als eerste band met thrash in het genre het podium op. Dit vijftal uit Deventer speelt snoeiharde thrash, death & groove metal waar de energie van af spat! Met vijf man vullen ze het kleine podium van Kiehool tot aan de rand, waardoor er wat weinig ruimte is. Dit is overigens niet terug te horen of te merken in de performance. Frontman Otto is misschien niet de grootste van het stel, maar zijn stem compenseert dit ruimschoots. Grim Ordeal speelt een interessante set en ik weet zeker dat dit niet de laatste keer was dat ik ze gezien zal hebben.

Kiehool-2015101723h22m05_IncursionDementaDe thrash-veteranen van Incursion Dementa hebben van plek gewisseld met Distillator en hebben nog steeds een grote aanhang. Dit resulteert in het feit dat ze verreweg het meeste publiek van de hele avond hebben. Hoewel de line-up onlangs gewijzigd is (Simon op gitaar en Jelle op drums), klinken ze nog steeds indrukwekkend. Sommige nummers zijn in een moderner jasje gestoken en klinken als nieuw. Hun oudere successen, waarmee ze Europa veroverden in de jaren 80, klinken ook nog steeds goed.
Het is leuk om te zien dat deze ouwe thrashers nog steeds zo veel lol hebben op het podium. Het is daardoor extra jammer dat de band tweemaal wordt getroffen door een stroomstoring. Het optreden wordt daardoor ingekort om te onderzoeken wat het probleem is.

Kiehool-2015101800h18m511_DistillatorDe Headliner van deze avond is Distillator; een driekoppige band uit Enschede. De bandnaam heb ik regelmatig voorbij zien komen op diverse affiches en ik heb de CD al beluisterd, maar nog niet eerder de kans gehad om ze live te zien. Daar komt deze avond verandering in en hoe! Deze relatief nieuwe band (opgericht in 2013) speelt jaren 80 thrash en als je ze ziet en hoort is het alsof je weer in de jaren 80 voor het podium staat! Hun outfit bestaat uit mouwloze T-shirts, kogelriemen, spandex broeken en witte hoge gympen… ik ben weer even jong 😉
Laurens en Frank (resp. zang/gitaar en bas/zang) zijn enorm energiek op het podium. Talrijke positiewisselingen worden rennend uitgevoerd op het toch al kleine podium van Kiehool. Drummer Marco steekt al zijn energie in het pompende tempo, dat van de eerste tot de laatste noot gehandhaafd blijft…
Muzikaal klinkt het als een (flink opgevoerde) klok, met super breaks en tempoversnellingen… deze jongens zijn fucking goed en ik ben fan!

Tekst en foto’s: Marc van Kollenburg

Related posts

Live report: Persefone / Oddland / Defecto – Poppodium Duycker, 30-03-2018

LiveReviewer

Live report: Baroeg Open Air – Baroeg Rotterdam, 09-09-2016

LiveReviewer

Eggbangers Ball 2015 – Stadschouwburg de Harmonie, 05-04-2015

livereviewer
UA-17622028-3