Photo Report: Stonehenge Festival 2017 – Stationsplein Steenwijk

Stonehenge the wet edition.

Een beetje regen zijn we wel gewend in Nederland dus vol goede moed gaan 2200 mensen richting Steenwijk om daar een marathon aan metal te beleven. Het is alweer tijd voor het oudste undergroundfeestje van Nederland “Stonehenge”. Het weer heeft wel vaker roet in het eten gegooid, maar wij metalheads zijn niet van suiker. Als Metalbattlewinnaar Inferum aftrapt begint het al te miezeren. Ondanks de veel te vroege aanvang zijn er al aardig wat mensen op de been! Helaas door ziekte is onze originele reporter niet aanwezig op Stonehenge en aangezien ik druk ben met bands en pers lastig te vallen (huisfotograaf,crew) , hou ik het bij de hoogte- en dieptepunten die er waren deze dag.

Hoogtepunten:
Braincasket met briljante gastrol van Gerard!
Absu die er een mooie theatrale black metal show van maakt.
Deadhead die ondanks de korte speeltijd een flinke mokerslag maakt.
Disabuse die laat horen het na 30 jaar nog niet verleerd te zijn.
Macabre gitarist Nefarious die met zijn action figures op podium speelt tijdens de show!
Marduk die zorgt dat het publiek blijft staan ondanks dat er een wolkbreuk is om U tegen te zeggen!
Carcass bedankt voor de bijna intieme persoonlijke show, met nog maar 300 die hards left frontstage!

Dieptepunten:
Water, water en nog eens water. Mensen die respectloos schuilen bij de merchandise tenten. Denk volgende keer eens na mensen. Handel voor die mensen betekent een belegde boterham. Is dat echt minder belangrijk dan wat water in je bier. Volgende keer graag wat respect naar deze hardwerkende mensen!

Conclusie:
Stonehenge is en blijft een mooi feest, met een overkill aan acts. Gezelligheid en brute metal dat is waar Stonehenge voor staat. Volgend jaar staan er: Grave (pre ’92 set-list) , Carnifex, Melechesch, Firespawn, Cliteater, Rectal Smegma, Man Must Die. Meer namen volgen snel! Tot dan!

Tekst/ Foto:Ronald van de Baan.
Foto Raymond Groenink