Report:Devious Farewell Show – Metropool Hengelo 2014

Report:Devious Farewell Show – Metropool Hengelo 2014

Devious, een oerkracht uit Twente, maakt al 13 jaar een heerlijke pot Death Metal. Helaas is er besloten om na een periode van goede releases en toffe shows de handdoek in de ring te gooien. Uitgaan als een kaars is er niet bij. De band heeft besloten er nog één keer één groot feest van te maken. Ze hebben onder meer Extreem Exzeem en Deifecation bereid gevonden uit hun graf te herrijzen en nog eenmaal te knallen deze avond.

Meer dan genoeg reden om naar Hengelo af te reizen. Dat Devious in hun bestaan een flinke schare fans achter zich heeft gewonnen mag duidelijk zijn gezien aan de opkomst. Vanaf het begin van de avond is het al meteen druk. Veel bekende gezichten in de zaal maakt de gezelligheid alleen nog maar beter. Maar goed, we komen niet voor een avondje babbelen, maar om even flink te beuken op de brute deuntjes.

Extreem Eczeem @ Devious Farewell Show - Metropool HengeloExtreem Eczeem lijkt nooit weggeweest te zijn. De band is bij het publiek nog steeds zeer geliefd. Vanaf de eerste riffs spat het enthousiasme er weer vanaf. De droge humor in samenhang met hun brute repertoire maakt nog steeds een goede indruk. Heerlijk energiek gaan de mannen te keer op het podium. Aan kracht is er nog niet ingeboet en dat maakt duidelijk dat het nog steeds doodzonde is dat dit maar een eenmalige terugkeer op het podium is.

Deifecation @ Devious Farewell Show - Metropool HengeloDeifecation uit Enschede heeft hun sporen in het oosten ook al ruimschoots verdiend. Deze mannen spelen duidelijk een soort van thuiswedstrijd. Fans van destijds zijn nu ook weer komen opdagen en beuken er weer vanouds op los. De grote bak herrie die met felle precisie uit de boxen knalt zorgt ervoor dat het publiek even flink in beweging gaat. Tof om deze band toch nog eens weer aan het werk te hebben kunnen zien.

Devious - Farewell Show - Metropool Hengelo

Devious - Farewell Show - Metropool HengeloUiteraard komen we hier niet voor de openers. Het is de beurt aan Devious om nog eenmaal alles te geven wat ze hebben. Ze pakken vanavond flink uit. De grote zaal in Metropool is beladen met metalheads en we staan klaar om nog eenmaal de beuk erin te zetten voor deze topband uit Twente. Voor deze unieke gebeurtenis hebben ze alle leden uit het bestaan van Devious opgetrommeld. Dit geeft een extra sfeer aan de show en het is gewoon gaaf om de leden aan het werk te zien die destijds ook de nummers op CD hebben gespeeld. In chronologische volgorde van hun discografie pakken ze een goede greep aan nummers. Blijkbaar doet de gedachte dat dit de laatste keer is de band inspireren tot nog meer energiekheid dan de vorige keer. Ze gaan heerlijk tekeer op het podium en dat heeft tot gevolg dat de zaal ook flink in beweging gaat bij tijd en wijle. Aan het eind gaan alle leden samen nog even op het podium om nog even magistraal het hoofdstuk Devious af te sluiten. Top show van een topband, waar ik stiekem van hoop dat ze toch nog eens zullen terugkeren. Devious bedankt!

Tekst Ronald van de Baan
Fotografie: Ronald van de Baan