Report:NGM:Hanzel und Gretyl @ Estrado Harderwijk

Donderdag 12-09-2013, een mooie dag om af te reizen naar Harderwijk om in Estrado te luisteren naar 3 bands en foto’s maken. De ontvangst was hartelijk en de locatie bleek leuk en knus. Het was voor mij de eerste keer dat ik in Estrado was en het viel niet tegen. Rond Apeldoorn hebben we dus diverse leuke locaties waar men metal programmeert  en daar is Estrado er één van.

De eerste band van de avond is Schwartzblut, leuke band die in steampunk outfit optreed, dat zie je niet vaak. Deze Nederlandse band zingt in het Duits. De muziek stijl is een mix van gothic, electro en industrial. Hun muziek stijl ligt goed in het gehoor bij mij en ik kan het zeker waarderen.

De 2e band van de avond was Deathcell, ook deze band was voor mij een eerste kennismaking net zoals Schwartzblut en Hanzel und Gretyl. Hun muziek stijl is industrial metal en is goed te verteren. De teksten die frontman Marcus Bodine ten gehore brengt zijn goed, dit alles omlijst met strak gitaar werk van beide dames. Alles een beetje ingekleurd door de VJ die op de achtergrond aardig zijn beelden loopt te vertonen.

Laatste band van de avond en hoofdact Hanzel und Gretyl was heftig, vooral omdat de door technische problemen achtervolgde Kaiser von Loopy het gitaar spel wel heel hard doorkwam. Leuke twee mans band die een soort tanzmetal speelt. Vas Kallas is een ras echte performer zij weet met haar gitaar spel en haar lichaamsmimiek toch het weinige publiek in vervoering brengen. Helaas was ik met de auto anders had ik gratis bier kunnen scoren bij Kaiser von Loopy ivm de technische problemen die de Kaiser ondervond.

Het was een leuke avond waar ik mij kostelijk heb vermaakt maar ik vond het jammer dat er op deze donderdag avond zo weinig publiek aanwezig was, deze avond had zeker meer publiek verdiend. De bands en Estrado hadden dit zeker verdiend! Ik hoop in de toekomst toch vaker de lokalen van Estrado te bezoeken, qua sfeer en ambiance is dit zeker de moeite waard!

Tekst en Foto’s Ernst van Rossum

Related posts

The Gathering – The 11th Hour @ Gigant Apeldoorn

livereviewer

Live Report: Cityrock

livereviewer

Live report: Deafheaven / Myrkur – Paradiso Amsterdam,09-03-2016

livereviewer
UA-17622028-3