Report:Peter Pan Speedrock – Maycingers – Speakerpunch @ Romein Leeuwarden

2014-04-11 Peter Pan Speedrock – Maycingers – Speakerpunch

De locatie is Poppodium Romein te Leeuwarden, een schitterende oude kerk in het oude centrum van de Friese hoofdstad. Op het programma staat Peter Pan Speedrock, met in het voorprogramma Speakerpunch en Maycingers.

Speakerpunch_4283Aan de heren van Speakerpunch, uit het altijd gezellige Dordrecht, de eer om het spits af te bijten vanavond. Dat de heren niet alleen voor de gezelligheid en een paar gratis biertjes naar het mooi Friesland waren afgereisd werd al snel duidelijk. De mannen zetten een super strakke en energieke set neer, met heerlijke onvervalste vuige punk rock met een vleugje stoner. Het publiek werd al snel gegrepen door de energie die van het podium af spatte en de pit was dan ook een draaikolk van armen en benen.
Een uitstekend begin van de avond!

Maycingers_4495Daarna was het de beurt aan de jongen honden van Maycingers uit het pittoreske Workum.
Meezingers waren het nou niet bepaald wat de mannen ten gehore brachten, wel brute punkrock.
Sweet and simple. Rauw, ramme en rosse! Het reeds opgewarmde publiek kon dit zeer waarderen. Onder het uiten van oerkreten werd de pit steeds groter en wilder. De mannen genoten, het publiek was lekker op dreef, dus na een half uurtje beuken was het tijd voor de hoofd act van vanavond.

PeterPanSpeedrock_4826Eindelijk was het zo ver, de Heren van Peter Pan Speedrock stonden na ruim 3 jaar afwezigheid weer eens op het podium van Poppodium Romein. Gelukkig voor het aanwezige publiek, stond ondergetekende deze keer achter de camera en niet in de pit, wat de vorige keer resulteerde in een schouder uit de kom voor een mede mosher… Shit happens zullen we maar zeggen.
Dikke Dennis was natuurlijk ook van de partij en kondigde de mannen uit Eindhoven Rockcity aan op een manier zoals alleen hij dat kan. De mannen van Peter Pan Speedrock staan al 18 jaar op het podium, maar ze rocken en rollen nog even fanatiek als in den beginne. Weinig gepraat tussen de nummers door, gewoon lekker gaan! En gaan, dat deden ze… Heerlijk des Peter Pans zullen we maar zeggen. De band ging uit hun plaat en het publiek nog meer. Er werd vrolijk op los gemoshed, wat bijna de halve zaal door ging. Toen Dikke Dennis zijn “Schoppen aas” ten gehoren bracht, was het hek helemaal van de dam! Wat een band en wat een sfeer. Een heerlijke afsluiter van de werkweek, een zalig begin van het weekend!

En het bleef nog lang onrustig in Leeuwarden…

PeterPanSpeedrock_4904

Tekst en foto’s: Erwin Jonkman

 

 

Related posts

Live report: Madder Mortem / Soen – Patronaat Haarlem, 02-04-2017

LiveReviewer

Evergrey, My Propane, Mother of Sin – Podium Gigant Apeldoorn, 07-12-2014

livereviewer

Live Report: Vandenberg’s MoonKings – Lucky Rijssen, 27-08-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3