Report:ROBBY VALENTINE – A TRIBUTE TO QUEEN (Album release) CAPSLOC, Capelle aan den IJssel

ROBBY VALENTINE – A TRIBUTE TO QUEEN (Album release)
CAPSLOC, Capelle aan den IJssel

Queen2-41Iedere muziekliefhebber heeft zo van die groepen waarvan hij zo goed als alles goed vindt en hun muziek dan ook nooit verveelt! Ik heb zo’n relatie met Dream Theater. Maar mijn eerste lieveling was toch wel Queen! Ik kan nog steeds de gevoelens oproepen die bij mij opkwamen toen ik voor het eerst het live-album ‘Killers’ liet knallen in mijn kleine kamertje! Tot op heden ben ik van hun muziek blijven houden! Vooral het gebruik van de piano in combinatie met rock trok me zo aan! Die liefde is gebleven want ik ben een AOR-freak in hart en nieren. Toen ik later het debuut van Robby Valentine aanschafte was ik opnieuw gebeten door het piano-virus. Ik ben Robby steeds blijven volgen en beleefde de tijd van mijn leven toen ik hem eindelijk eens live aan het werk zag in de RockTemple te Kerkrade in december 2008.

Robby waagde zich in 2011 aan een tribute CD van Queen en deed dat in 2012 nog eens over!  Nu vond hij dat de tijd rijp was om die twee te combineren en aan te vullen met een paar nieuwe nummers. Toen bekend werd gemaakt dat dit live aan het publiek voorgesteld zou worden wilde ik dit absoluut niet missen. Er werden plannen gesmeed om met een paar andere Belgen dit concert bij te wonen. Met 5 muziekliefhebbers zakten we zaterdag af naar Capsloc om de muziek van één van de tijdloze bands te aanschouwen.

Queen2-48

Robby brengt al zittend achter zijn witte piano “Save Me” en de toon is meteen gezet. Hij heeft er voor gekozen om de nummers zo veel mogelijk als de originele te brengen. Hij werd hierbij bijgestaan door gitarist Paul Coenradie, bassist Kristoffer Gildenlöw, drummer Andre Borgman en Maria Catharina als gastzangeres. Tijdens het geweldige ‘Lily of the Valley’ verschijnt Maria Catharina op het podium. Ze voorziet dit nummer van uiterst gevoelige vocalen. Daarna ontdoet ze zich van haar gebloemde kamerjas en toont zich als een ware rock chick, gekleed in een tot de verbeelding sprekende wit-zwart gestreepte catsuit! Ze bezorgt ons een flink aangepaste vocale versie van ‘I Want To Break Free’. Dit nummer is eigenlijk een beetje een vreemde eend in de bijt, want Robby brengt vooral nummers uit de jaren 70. Eventjes later komen de fietsbellen voorbij tijdens “Bicycle Race” en krijgen we ook het opgewekt klinkende “Good Old Fashioned Lover Boy” over ons heen! Maar wat we horen tijdens de massaal meegezongen “Somebody To Love” is werkelijk verbijsterend. De samenzang van Robby en Maria Catharina (en de rest van de band) zorgt hier voor een eerste kippenvelmoment! Wat blijft dit toch een genot om dit nummer te horen.

Queen2-26Maar dat Robby ook een stevig potje gitaar kan spelen bewijst hij met “Ogre Battle”. Ook de Queen -Bowie hit “Under Pressure” wordt op schitterende wijze over de enthousiaste menigte gegoten. Robby haalt met het gevoelige “Love of my Life” zijn akoestische gitaar boven en stilletjes aan maken we ons klaar voor de grootse finale. Robby raakt een gevoelige snaar bij mij door er ook nog “Too Much Love Will Kill You” van Brian May tussen te gooien. Maar er kan ook stevig gebeukt worden en met de harde versie van “Tie Your Mother Down” (met Maria Catharina in een glansrol) krijgen de rockers onder de aanwezigen een leuke verrassing! Natuurlijk kon het Queen nummer bij uitstek “Bohemian Rhapsody” niet ontbreken. Geef toe iedereen heeft toch dat middenstuk al talrijke malen meegebruld. Na een korte pauze krijgen we een stomende finale met de stampende beat van “We Will Rock You” en het ultieme slotnummer “We Are The Champions”. Zowel Robby en familie als de talrijke Queen en Robby fans hebben met volle teugen van dit concert genoten.
Ik kijk nu al uit naar de volgende gelegenheid waar ik Robby aan het werk zal zien! Dat wordt ongetwijfeld de CD-release van zijn nieuwe album “Bizarro World” op het einde van oktober.

Dit is de ideale manier om van die Queen nummers te genieten omdat Robby ze brengt zoals ze uiteindelijk bedoeld waren. De nummers van Queen brengen steeds emoties los en ook in Capsloc werden we bedolven onder tonnen van emoties! Een onvergetelijke avond, zonder meer!

Iedere Queen fan raad ik aan dit album eens te beluisteren. Je kunt dit album bestellen op de website van Robby (www.robbyvalentine.nl).

 Tekt en foto’s Rik Bauters


Related posts

Live report: Death Angel / Annihilator / Testament – Patronaat Haarlem, 10-12-2017

LiveReviewer

Review Heritance, Neckbreak Nation en The Lucifer Principle

livereviewer

Eggbangers Ball 2015 – Stadschouwburg de Harmonie, 05-04-2015

livereviewer
UA-17622028-3