Review: Agoraphobic Nosebleed – ARC – Relapse Records – Out Now

Review: Agoraphobic Nosebleed – ARC – Relapse Records – Out Now.

Agoraphobic Nosebleed is een grindcore/electronic/experimental band uit Springfield, Massachusetts, ontstaan in 1994, toen Scott Hull met wat vrienden met behulp van een drummachine begon te spelen, uit frustratie omdat ze na een lange zoektocht geen geschikte drummer konden vinden. Vier jaar later, na het uitbrengen van verschillende split-CD’s en EP’s, werd hun eerste CD “Honkey Reduction” via Relapse Records uitgebracht. In 2002 kwam hun tweede volledige CD “Frozen Corps Stuffed with Dope” uit, met gastartiesten van de bands Cephalic Carnage, Brutal Truth, Benumb, Necrophagia, en Pig Destroyer, de band waar Scott Hul tot op heden gitaar speelt. Agoraphobic Nosebleed is een van de eerste en meeste bekende grindcore bands die gebruik maakt van een drummachine en misschien daarom wel dat Agoraphobic Nosebleed jammer genoeg zelden live speelt. Niettemin maken ze geweldige nummers, waarbij snelheid en agressie centraal staan.

Agoraphobic Nosebleed is:
Scott Hull – gitaar / machines
Katherine Katz – zang
Richard Johnson – zang
John Jarvis – bas
Jay Randall – noise, zang

 

ARC
Agoraphobic NosebleedIk had net over snelheid en agressie…dat is nergens meer te horen op Agoraphobic Nosebleed’s “Arc” en dat komt omdat “Arc” de eerste van vier experimentele EP’s is, elk bedacht door een ander bandlid. De eerste eer is aan Katherine Katz, ex-vocalist van de doom metal band Salome.
Het album begint met het zware nummer ‘Not a Daughter’. Dit acht minuten lange nummer combineert het lage tempo van doom metal met de zware zang van Katherine. Het blijft een beetje moeilijk om naar te luisteren, niet alleen vanwege de gekwelde stem, maar ook vanwege de serieuze tekst die fundamenteel over een schizofrene moeder gaat.

Ook ‘Deathbed’ en ‘Gnaw’ zijn zware nummers, maar op het lijf van Katherine’s stem geschreven: heavy, duister en groovy!
“Arc” is een compleet andere richting opgegaan dan wat we van Agoraphic Nosebleed gewend waren, maar niet per se slechter. Ik ben ook best wel benieuwd naar de andere drie aankomende EP’s.

Score: 2,9 uit 5
 

Tracklist:
1.Not a Daughter
2.Deathbed
3.Gnaw

Links:
Agoraphobic Nosebleed Bandcamp
Agoraphobic Nosebleed Facebook
Relapse Records

Tekst: Dora Verde
 

Related posts

Review: Life of Agony – A Place Where There’s No More Pain – Napalm Records – Release: 28-04-2017

LiveReviewer

Review: Cloudscape – Voice Of Reason – Dead End Exit Records – Release: 08-01-2016

LiveReviewer

Review: : Riverdogs – California – Frontiers Music – Release: Out now

livereviewer
UA-17622028-3