Review: Anarchos – Invocation of Moribund Spirits – Blood Harvest Records / Morbid Skull Records – Release: Out now

Review: Anarchos – Invocation of Moribund Spirits – Blood Harvest Records / Morbid Skull Records – Release: Out now.

Anarchos is een Nederlandse death metalband uit het Oosten des lands en opgericht in 2010. De band bestaat uit (oud) leden van onder andere Eternal Solstice, Burning Hatred, Ulcerate Fester, Satanic Tyrant en Profligate, Na het uitbrengen van “Tortured Beyond Death”, een rehearsal demo uit 2012 en de EP “Descent Into The Maelström”(2014) werd het eind 2017 tijd voor de debuut full length met de titel “Invocation of Moribund Spirits”.

Anarchos is:
Frederik Bonke – vocalen
Ardy de Jong – gitaar
Martin Brakert – gitaar
Vincent Drenthen – drums
Bas Wijnbergen – live, sessie bas

 

Invocation of Moribund Spirits
Onder het motto “geen tijd te verliezen” gaat het tempo er zonder enige vorm van intro gelijk vol in met het nummer ‘Far Beyond Infinity’. Meteen is duidelijk dat de productie niet al te gepolijst is en zo hoort dat als je old school death metal maakt. Nou ja, helemaal old school is het natuurlijk ook niet. Zo klinkt het in eerst instantie zeker, en de band haalt zijn invloeden bij veel old school bands weg, maar geeft er ook wel zeker een eigen hedendaagse smoel aan. Nu is het over het algemeen lekker door stampen, maar is er ondanks de weinige rustpuntjes toch nog genoeg melodie te ontdekken in veel nummers.

‘Dominions of Blasphemy’ heeft aan het einde nog enigszins een soort van rustpuntje en in ‘Cold Funeral’ wordt er nog enigszins wat gas terug genomen voordat de gitaarsolo begint. ‘Deformed Abomination’ begint relatief rustig, maar ook daar gaat al rap de snelheid er weer in. De invloed van de Swedeath is in dit nummer ook duidelijk te horen.

Conclusie:
Het album klinkt lekker vuig, mede ook door de vocalen van nieuwe zanger Frederik Bonke. Jammer genoeg staan die wat laag in de mix en sneeuwen vaak onder door de gitaren. Met een wat betere onderlinge afstelling zou het mijns inziens nog wat vetter klinken. Het enige minpuntje van een verder prima plaat.

Score: 4,25 uit 5

Tracklist:
1. Far Beyond Infinity
2. Cursed Gift
3. Retribution of the Doomed
4. Through Whom They Crawl
5. Dominions of Blasphemy
6. Cold Funeral
7. Deformed Abomination
8. Initiating Lawless Rites
9. Nacentes Morimur

Links:
Anarchos Facebook
Anarchos Bandcamp
Blood Harvest Records
Morbid Skull Records


Tekst: Marcel Klaster