Review: Axel Rudi Pell – Knights Call – Steamhammer/SPV – Release 23-03-2018

Review: Axel Rudi Pell – Knights Call – Steamhammer/SPV – Release 23-03-2018.

Ooit begonnen in de band Steeler ontpopte de sympathieke Duitser Axel Rudi Pell zich tot één van de betere gitaarvirtuozen in het Heavy Metal genre. De beste man ging na een paar jaartjes solo! Nu zijn we alweer aan album nummer 17, ja je leest het goed, 17 toe: ”Knights Call” die uitkomt op 23 maart via Steamhammer/SPV.

Axel Rudi Pell is:
Johnny Gioeli– Lead en Backing Vocals
Axel Rudi Pell– Lead, Rhythm en Akoestische gitaar
Ferdy Doernberg– Keyboards
Volker Krawczak– Bas
Bobby Rondinelli– Drums

 

Knights Call
Knights CallDe gemoedstoestand wordt al meteen beter met het prachtig medieval-achtige intro, dat overvloeit in het meteen scheurende ‘The Wild and The Young’. Meteen verfoei ik mijzelf dat ik te weinig naar deze band luister. Axel tovert weer solo’s uit zijn vingers, gewoon geweldig. Maar niet alleen Axel Rudi Pell schittert op dit album. Neem nou de strot van Johnny, die is gewoon formidabel. Een zeer aangename strot die op het album staat als een huis.

Helaas niet alles is goud op dit album. Er staan ook nummers op die geforceerd en kazig aanvoelen, zoals het ‘Long Live Rock’. Dat kan Axel beter achterwege laten. Maar goed, als je vervolgens het acht minuten durende ‘The Crusaders of Doom’ voor je kiezen krijgt, ben je die misstap al gauw vergeten. Dit is op en top Axel Rudi Pell en geeft de luisteraar een stukje heavy metal waar menig nekjes overuren op zullen draaien.

Uiteraard is het geen Axel album als er geen schitterend instrumentaal nummer op het album staat. Ditmaal is dat het magistrale ‘Truth and Lies’ waar de doorgewinterde veteranen hun kunsten mogen vertonen.
“The best is saved for last” geldt ook voor dit album. Met het bijna tien minuten durende ‘Tower of Babylon’ neemt Axel Rudi Pell ons nog eenmaal in vervoering. Vervolgens druk ik dit album weer op repeat.

Conclusie:
Doordat het album helaas niet constant piekt een paar puntjes aftrek in de score. Desondanks verplichte kost voor liefhebbers van Axel en dit genre.

Score: 3,8 uit 5

Tracklist:
01. The Medieval Overture
02. The Wild and the Young
03. Wildest Dreams
04. Long Live Rock
05. The Crusaders of Doom
06. Truth and Lies
07. Beyond the Light
08. Slaves on the Run
09. Follow the Sun
10. Tower of Babylon

Links:
Axel Rudi Pell Official
Axel Rudi Pell Facebook
SPV Records

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Arcturus – The Arcturian – Prophecy – Out Now

livereviewer

Review: Souls Of Deaf – Fortune Favors The Bold – Rock Company – Release: Out now

LiveReviewer

Corr Mhóna – Dair – Available Now.

livereviewer
UA-17622028-3