Review: Azarath – In Extremis – Agonia Records – Release: Out Now

Review: Azarath – In Extremis – Agonia Records – Release: Out Now.

Azarath is een Poolse death metal band met black metal invloeden. Men bestaat sinds 1998, hun bekendste bandlid is oprichter en drummer Inferno van Behemoth. “In Extremis” is het zesde album van Azararth. En extreem is het. Mix Krisiun en Behemoth met elkaar en je krijgt Azarath. Het album raast als een malle voorbij, met hier en daar een klein rustpuntje middels een kort mid-tempo riffje in een aantal nummers.

Je kunt horen dat de heren hun vak verstaan. Men bestaat nu ook bijna twintig jaar en heeft veel ervaring opgedaan in bands als Behemoth, Armagedon, Damnation, Deus Mortem en Lost Soul. Het geheel is opgenomen tussen maart en november 2016 en het geheel is gemixt en gemasterd in Satanic Studio door Haldor Grunberg. Het album artwork is gedaan door Marta Prominska.

Azarath brengt een bikkelhard album uit met “In Extremis”, dat vooral liefhebbers van Belphegor, Vader, Behemoth, Immolation en Morbid Angel zal aanspreken. Mij is het album net iets teveel van het ‘van dik hout zaagt men planken’. Ik kan me voorstellen dat er velen zijn die dit album geweldig vinden. Dit laat ik ook zwaarder meewegen in de puntentelling dan het feit dat ik het allemaal net iets té vind.

Score: 3.8 uit 5

Links:
Azarath Official
Azarath Facebook
Agonia Records

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Sister – Stand Up ,Forward, March! – Metal Blade Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Arch Enemy – Will to Power – Century Media Records – Release: 08-09-2017

LiveReviewer

Review: Santana – IV – Santana IV Records/Bertus – Release: 15-04-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3