Review: Black Star Riders – Heavy Fire – Nuclear Blast – Release: Out Now

Review: Black Star Riders – Heavy Fire – Nuclear Blast – Release: Out Now.

Scott Gorham ging op tour met onder andere Ricky Warwick onder de naam Thin Lizzy. Na een tijdje begon het te kriebelen om nieuwe songs te schrijven en uit eerbied voor de oude band werd besloten om onder de naam Black Star Riders verder te gaan. Met “Heavy Fire” brengen deze hard rockers al hun derde album uit!

Black Star Riders is:
Ricky Warwick – zang
Scott Gorham – gitaar
Damon Johnson – gitaarsolo
Robbie Crane – basgitaar
Jimmy DeGrasso – drums

Heavy Fire
Black Star RidersDe stem van Ricky klinkt steeds beter en brengt meteen Phil Lynott in gedachten. Opener en titelnummer ‘Heavy Fire’ zet er meteen een mid-tempo vaart in terwijl AC/DC voorzichtig om de hoek komt kijken tijdens ‘When The Night Comes In’. Bij deze laatste zorgen de verzorgde samenzang op de achtergrond voor extra sfeer. De geregelde korte uitspattingen van oudgediende Scott Gorham brengen wat oude vlammen in dit nummer.

Het lekkere en vrolijke ‘Dancing With The Wrong Girl’ laat een mengeling horen van dat old school geluid met wat modernere invloeden. Maar het ‘oude’ geluid blijft de bovenhand hebben!
Het vurige ‘Who Rides The Tiger’ steekt de draad met de Amerikaanse wapenwet en bevat vinnig gitaarwerk.
‘Cold War Love’ laat zich opmerken door gevoelige zang en eerder simpele, maar uiterst catchy riffs en een supergevoelige solo.

Scott tovert het oude Thin Lizzy geluid uit zijn gitaar bij het swingende ‘Testify Or Say Goodbye’. De bas van Robbie is prominent aanwezig in het vlotte ‘Thinking About You Could Get Me Killed’. Dit licht commerciële nummer heeft een hoge aanstekelijkheidsfactor en bevat een korte, maar scheurende solo!
We gaan nogmaals terug in de tijd met ‘True Blue Kid’, dat een swingende gitaarintro combineert met eerder rustige verzen en een puur meezingrefrein. ‘Letting Go Of Me’ sluit dit old school album af in een mid-tempo ritme.

Conclusie:
Black Star Riders leveren opnieuw een album af dat bol staat van de verwijzingen naar de jaren 70 hard rock (Thin Lizzy hoort daar uiteraard ook bij). De stem van Warwick wordt precies bij elk album beter en liefhebbers van de vorige albums en Thin Lizzy in het algemeen kunnen gerust tot blinde aanschaf over gaan!

Score: 3,75 uit 5

Tracklist:
1. Heavy Fire
2. When The Night Comes In
3. Dancing With The Wrong Girl
4. Who Rides The Tiger
5. Cold War Love
6. Testify Or Say Goodbye
7. Thinking About You Could Get Me Killed
8. True Blue Kid
9. Ticket To Rise
10. Letting Go Of Me

Links:
Black Star Riders Official
Black Star Riders Facebook
Nuclear Blast

Tekst: Rik Bauters

Related posts

Grim Vision – War Agony – Bastardized Recordings – Release: Out Now.

LiveReviewer

Review: Serpentine Dominion – Serpentine Dominion – Metal Blade Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Review: Doro – Love’s Gone To Hell (EP) – Nuclear Blast Records – Release: 01-04-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3