Review: Bloodbath – The Arrow of Satan is Drawn – Peaceville Records – Release: 26-10-2018

Review: Bloodbath – The Arrow of Satan is Drawn – Peaceville Records – Release: 26-10-2018.

Bloodbath behoeft geen introductie, de old school death metal band met leden van Katatonia, Opeth, Craft en Paradise Lost is al vanaf 1998 actief en “The Arrow of Satan is Drawn” is al weer hun vijfde album.

Bloodbath is:
Old Nick – Zang
Blakkheim – Gitaar
Joakim – Gitaar
Lord Seth – Basgitaar
Axe – Drums

 

The Arrow of Satan is Drawn
Laat ik gelijk met de deur in huis vallen: ‘Fleischmann’ is misschien wel de slechtste opener aller tijden op een Bloodbath album! Nou ja, als je bekijkt dat ‘Let The Stillborn Come To Me” één van de beste openers op een death metal album is van de laatste jaren, dan hebben de heren de lat ook wel enorm hoog gelegd. Ik was er dusdanig van slag van dat ik begon te twijfelen of het album überhaupt wel goed zou zijn. Dat is het gelukkig wel.

‘Bloodicide’ is namelijk al zo’n lekkere doorstamper waar we Bloodbath zo goed van kennen. Hier horen we buiten Nick ook Jeff Walker van Carcass, Karl Willetts van Bolt Thrower/Memoriam en John Walker van Cancer! Het navolgende ‘Wayward Samaritan’ is een heel doomy nummer. ‘March Of The Crucifiers’ is wel m’n favoriet, alles wat Bloodbath tot Bloodbath maakt zit hier wel in. Afsluiter ‘Only The Dead Survive’ is dan weer zo’n lekkere doorstamper. Top plaat!

Opgenomen is alles in de Ghost Ward Studio, City Of Glass Studio en Tri-Lamb Studio. Dat krijg je met zo’n internationaal gezelschap.

Conclusie:
Dit is weer een vet plaatje van Bloodbath. Nick Holmes’ stem is wel lekker rasperig en de gitaren zijn ook weer lekker lomp. Old school death metal heeft ook dit jaar weer een goed jaar en liefhebbers hiervan een lege portemonnee.

Score: 4.2 uit 5

Tracklist:
1. Fleischmann
2. Chainsaw Lullaby
3. Bloodicide
4. Wayward Samaritan
5. Levitator
6. Deader
7. March Of The Crucifiers
8. Morbid Antichrist
9. Warhead Ritual
10. Only The Dead Survive

Links:
Bloodbath Official
Bloodbath Facebook
Peaceville Records Official
Peaceville Records Facebook

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Review: Running Wild – Rapid Foray – SPV/Steamhammer – Release: 26-08-2016

LiveReviewer

Temple of Baal – Mysterium – Agonia Records – Release: Out Now

livereviewer

Review: Artillery – The Face of Fear – Metal Blade Records – Release: 16-11-2018

LiveReviewer
UA-17622028-3