Review: BodyFarm – The Coming Scourge – Cyclone Empire – Release 20-09- 2013

BodyFarm  – The Coming Scourge – Cyclone Empire –  Release 20-09- 2013

Quint en Thomas formeerden in 2009 death metalformatie BodyFarm. De demo die eruit rolde gooide meteen hoge ogen op.  Ze werden snel opgepikt en via Cyclon Empire brachten ze hun eerste full length “Malevolence” uit .  Wat volgde waren onder meer optredens op festivals zoals Extremefest en Neuroticdeathfest. Nu is het tijd voor de volgende mokerslag!

 

Bodyfarm is:

Quint Meerbeek – drums
Thomas Wouters – guitars/vox
Mathieu Westerveld – bass
Bram Hilhorst – guitars

The Coming Scourge
Voor de tweede full length in hun repertoire hebben de sympathieke metalheads niemand minder dan Ronnie Bjornstrom achter de knoppen gekregen voor de masters. Een goede zet!

De productie van dit album staat namelijk als een huis. Dat is dus pluspunt 1 voor Bodyfarm. Wat natuurlijk nog veel belangrijker is, is de inhoud op het schijfje. Daar is gelukkig helemaal niks mis mee. De band komt wat afwisselender in hun sound over. Waar de eerste plaat recht toe rechtaan door de speakers beukte, knalt deze met wat meer tempowisseling uit de speakers.

Het klinkt allemaal lekker loodzwaar en de grunt is af en toe geniaal te noemen. De vocalen worden heerlijk over de stampende brij uitgekotst. Precies zoals het hoort bij een bruut metaalwerkje. Over goede vocalen gesproken.; het geknor van Dirk Willems op de titeltrack is ook eentje om kippenvel van te krijgen. Dirk is niet de enige gastmuzikant. Op de titeltrack komt de snarenplukker van Hail of Bullets, Stephan Gebedi, ook nog voorbij om een meer dan fatsoenlijke solo neer te plempen.

Het is voor de rest gewoon, tja stampen geblazen op een hoog niveau. Heerlijk uptempo bulldozer riffs worden verfraaid met gierende gitaarlikjes en drumroffeltjes, weggemoffeld in een dikke wall of sound! Heerlijk!

Deze plaat ligt mooi in het verlengde van Malevolence en wat mij betreft behoort Bodyfarm tot één van de toppers binnen het genre in Nederland  met deze plaat. Bodyfarm laat hier horen dat oud geschoold metaal nog lange niet dood is.

Als extraatje persen  de mannen er nog een cover van Bathory:  Enter the Eternal Fire uit. Deze cover mag er zeker wezen en sluit dit magistrale album netjes af.

Tracklist:

Unbroken
Frontline Massacre
Vortex Of Terror
The Coming Scourge (feat. Dirk Willems of ONCE BEGOTTEN)
Eden´s Destruction
The Well Of Decay
The Frozen Halls
Der Landkreuzer (feat. Stephan Gebédi of HAIL OF BULLETS)
The Siege Of The Mind
Enter The Eternal Fire (BATHORY cover)

Conclusie:
Naast grootheden zoals een Asphyx, Sinister, Hail of Bullets , Pestilence en vele andere grootheden van het Nederlands dood metaal, mogen we  ook Bodyfarm aan dit rijtje gaan toevoegen. Dit album zal ik nog vaak een luisterbeurt gaan geven gok ik zo

Score 4,5 uit 5

www.facebook.com/bodyfarmdeathmetal
www.myspace.com/bodyfarmnl
www.youtube.com/bodyfarmNL

Tekst Ronald van de Baan

 

Related posts

Review: Abbath – Outstrider – Season of Mist – Release: 05-07-2019

LiveReviewer

WAYLANDER ANNOUNCES NEW RECORDS PLANS

livereviewer

DAWN OF DESTINY – F.E.AR – PHONOTRAXX – RELEASE: OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3