Review: Bullcreek – Osschaert – Raw Skull Rekordz – Release: januari 2017

Review: Bullcreek – Osschaert – Raw Skull Rekordz – Release: januari 2017.

BullcreekBullcreek werd mij aangeraden door metal-enthousiast en eigenaar van Raw Skull Rekordz, Rai Mino. De band, afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen, bestaat onder meer uit leden van Burial, Gotmoor en Mordancy. Met zo een achtergrond leg je als band meteen de lat hoog. “Oschaert” is het debuut van deze woeste mannen. Och wat weten zij mij heerlijk te raken met dit death metal product. De goede berichten die ik in de wandelgangen gehoord heb worden zeker waargemaakt. De sound is lekker lomp en de productie is goed neergezet.

De opbouw van de nummers is meer dan goed te noemen. Geen poespas maar gewoon goede DM. Vooral de tempowisselingen zijn meer dan fraai gedaan. Van rustig gepingel tot lostbarsten in een lompe stampede. ‘Bullhead’ bijvoorbeeld is simpelweg doorstampen waar in ‘Doorset Ooser’ ineens Funeral Doomachtige taferelen neergezet worden. De plaat bevat alle ingrediënten van een goede DM plaat. De toekomst zal uitwijzen of de mannen dit niveau zullen behouden. Het klinkt nu al in ieder geval moddervet!

Het album komt pas in Januari uit maar wat in het vat zit verzuurt niet. De heren zetten hier een dijk van een debuut neer en ik hoop ze snel eens live te mogen aanschouwen met een heuse bull-fight.

Score: 4 uit 5

Links:
Bullcreek Facebook
Raw Skull Recordz

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Caïna – Christ Clad in White Phosphorus – Apocalyptic Witchcraft Recordings – Release: 05-08-2016

LiveReviewer

IMPELLITTERI – VENOM – FRONTIERS RECORDS – RELEASE: OUT NOW

LiveReviewer

Review: The Defiants – The Defiants – Frontiers Music – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3