Review: Burial Remains – Trinity of Deception – Transcending Obscurity – Release: 12-07-2019

Review: Burial Remains – Trinity of Deception – Transcending Obscurity – Release: 12-07-2019.

Met in hun gelederen leden uit bands zoals Fleshcrawl en Grim Fate, was mijn aandacht als HM-2 liefhebber al meteen gewekt. Nou blijkt dit stukje lomp Fries/Duits metaal ook nog eens gemixed en gemasterd te zijn door Jonny Petterson ( Wombbath, Dead for the Heads, Gods Forsaken, Ursinne, Henri Kane and Just before Dawn). Dan kan er uiteraard weinig misgaan.

Burial Remains is:
Sven – Vocals (Fleshcrawl)
Wim – Guitar (Grim Fate, Boal)
Philippus – Guitar and bass (Dimaeon, Boal)
Danny – Drums (Disintegrate, Dimaeon)

Trinity of Deception

Ik benoemde eerder al HM-2 en uiteraard is het een feest der herkenning. Veel invloeden uiteraard vanuit de Dismember, Carnage hoek, echter moet ik erbij vermelden dat deze mannen niet een 1 op 1 kloon zijn. Gelukkig maar want die zijn er al genoeg. Daar waar men beukt blijft het prima overeind staan en ook in lagere tempo’s zoals op “March of the Undead” weet de band je bij de strot te pakken door de dikke groove!

De mix en productie is wederom prima van Petterson. De boel wordt niet ondergesneeuwd door de wall of HM-2. Details blijven hangen, doch de viezigheid en grauwheid die death metal moet hebben is ook zeker aanwezig.

Ralf Hauber (Revel In Flesh) komt ook nog even stukje mee roggelen op ‘Burn With Me’ Een stevige doorstamper, die laat horen dat Burial Remains haar songwriting serieus neemt. Burial Remains eindigt op zijn Duits met een prima cover van ‘Tormentor’ van Kreator.

Conclusie
Burial Remains heeft duidelijk al zijn bloed, zweet en tranen in dit album gelegd. Dit werpt zijn vruchten af! Daar waar ik eerst vreesde voor de zoveelste Dismember kloon, weet de band hier toch met een prima old school death metal schijfje op de proppen te komen.

Score: 4 uit 5

TIP: Hun eerste live-performance is te Iduna Drachten tijdens Drachten Deathfest op 18 januari! Meer info hierover vind je hier

Tracklist:
1. Crucifixion of the Vanquished
2. They Crawl
3. Trinity of Deception
4. March of the Undead
5. Burn With Me
6. Days of Dread
7. Tormentor

Link:
https://www.facebook.com/burialremains/

Tekst: Ronald van de Baan


Related posts

Cryptopsy Releases Teaser for The Book of Suffering: Tome 1

livereviewer

TARJA – ACT 1 – EARMUSIC/EDEL – OUT NOW (DVD)

livereviewer

Enthroned lanceert nieuwe single: Silent Redemption

livereviewer
UA-17622028-3