Review: Caliban – Zeitgeister – Century Media – Release: 14-05-2021

Review: Caliban – Zeitgeister – Century Media – Release: 14-05-2021.

Het Duitse Caliban werd in 1997 opgericht onder de naam Never Again. Onder die naam werden een aantal nummers geschreven die nooit uitgebracht zijn. De naam werd al snel veranderd naar Caliban en daarna volgde de gelijknamige EP ook al snel. De studioalbums volgden elkaar daarna in rap tempo op. Die waren allemaal in het Engels, maar na de Rammstein cover ‘Sonne’ kwam er steeds vaker de vraag van de fans waarom er geen album in hun moerstaal werd gemaakt. Tja, waarom ook niet dacht de band en zie hier het album “Zeitgeister”.

Op het laatste nummer ‘nICHTs’ na, welke nieuw is, zijn de andere nummers allemaal herbewerkingen van oude nummers. De nummers zijn in grote lijnen hetzelfde als het origineel maar omdat zanger Andreas Dörner meer mogelijkheden had om het Engels naar het Duits te verwoorden, en het geheel natuurlijk ook lekker vloeiend te laten verlopen, zijn er in de meeste nummers kleine aanpassingen gedaan. Aan ‘Feuer, zieh’ mit mir'(origineel ‘Between The Worlds’) is wat meer gedaan. Er is een rustig intro toegevoegd en ook is het nummer over het geheel iets sneller.

Trauma (origineel ‘Arena Of Concealment’) leent zich goed voor de toevoeging van zanger Mathias Tarnath van hardcoreband Nasty. Andreas en Mathias vullen elkaar goed aan en het Duits geeft het nummer ook net iets meer kracht. Ik ga hier niet alle nummers met het origineel vergelijken. Hieronder staat de tracklist met daarachter het origineel. Ik zou zeggen, leef je uit en zoek de verschillen.


Tracklist:
1. Trauma (feat. Matthi from Nasty, Arena Of Concealment)
2. Herz (I Will Never Let You Down)
3. Ausbruch nach Innen (Tyranny Of Small Misery)
4.  Feuer, zieh’ mit mir (Between The Worlds)
5. Nichts ist für immer (All I Gave)
6. Intoleranz ( Intolerance)
7. Mein Inferno ( My Little Secret)
8. nICHts”

Links:
https://www.facebook.com/CalibanOfficial
https://www.facebook.com/centurymedia

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

THE OCEAN unveils new track from ‘Pelagial’!

livereviewer

HAIL OF BULLETS launch landing page and first single from new album ‘III The Rommel Chronicles’!

livereviewer

Steelwing release the first album preview of “Reset, Reboot, Redeem”

LiveReviewer
UA-17622028-3