Review: Cannibal Corpse – Red Before Black – Metal Blade Records – Release: Out now

Review: Cannibal Corpse – Red Before Black – Metal Blade Records – Release: Out now.

Cannibal Corpse behoeft geen introductie. Wellicht de meest bekende brutal death metalband ter wereld is terug met een album. Na het enigszins op safe gespeelde “Skeletal Domains” ben ik benieuwd of CC deze koers doorzet of dat ditmaal er weer wat meer “punch” in hun sound is geramd.

Cannibal Corpse is:
Alex Webster – Bas
Paul Mazurkiewicz – Drums
Pat O’Brien – Gitaar
George “Corpsegrinder” Fisher – Zang
Rob Barrett – Gitaar

Red Before Black
Waar ik de groove een beetje miste op hun vorige album, is die vanaf de opening riff meteen aanwezig. ‘Only One Will Die’ geeft meteen goede hoop voor het rest van het album. Niet alleen maar zoveel mogelijk geluidjes in één song rammen, maar gedegen rifferij ondersteund met goede mokerslagen. Het gitaarwerk is zoals altijd subliem. Wat een power komt er in een krappe vier minuten al uit de speakers knallen.

De titeltrack is ook meer een doorstamper geworden dan het laten horen van technische hoogstandjes. Geweldig hoe George zijn teksten afraffelt. De één noemt het wellicht monotoon, ik kan het wel appreciëren hoe George zijn teksten zijn strot uitblaft! Het kan uiteraard niet meer tippen aan klassiekers zoals “The Bleeding” en “Tombs of the Mutilated”. Die platen zijn van een ongekende “Classick Vibe” die moet je koesteren voor wat het is. Maar dat neemt niet weg dat Cannibal Corpse gewoon nog hoogwaardig materiaal uitbrengt.

‘Code of the Slashers’ begint heerlijk mid tempo en het intro is bijna meezingbaar! Uiteraard komt het brutere beukwerk al snel weer om de hoek zetten. ‘Shredding My Human Skin” is één van mijn favorieten van deze plaat, vooral vanwege het sublieme drumwerk. Voor zo een “oude man” weet die het nog prima te raken!
De band is duidelijk nog op dreef op dit album! Uitschieter bij CC is toch altijd wel het briljante gitaarwerk. Pat en Rob stellen ook ditmaal niet teleur en de riffs hakken je weer manikaal om de oren. Cannibal Corpse is een pioneer geworden die wellicht geen nieuwe paden bewandelt, maar ook geen gerecycled uitgekauwd werk blijft uitspugen zoals menig ander band van de oude stempel!

Conclusie:
CC fans kunnen deze plaat onbeluisterd aanschaffen en zullen aangenaam verrast worden door een album dat weer wat meer gedrevenheid toont dan hun vorige plaat. Met “Red Before Black” laat Cannibal Corpse horen dat de koek nog lang niet op is.

Score: 3,8 uit 5

Tracklist:
01. Only One Will Die
02. Red Before Black
03. Code Of The Slashers
04. Shedding My Human Skin
05. Remaimed
06. Firestorm Vengeance
07. Heads Shoveled Off
08. Corpus Delicti
09. Scavenger Consuming Death
10. In The Midst Of Ruin
11. Destroyed Without A Trace
12. Hideous Ichor

Links:
Cannibal Corpse Facebook
Cannibal Corpse Official
Metal Blade Records

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Machine Head – Catharsis – Nuclear Blast – Release: 26-01-2018

LiveReviewer

USNEA – Random Cosmic Violence – Relapse Records – Out Now

livereviewer

Review: Blues Pills – Lady in Gold – Nuclear Blast – Release: 01-08-2016

LiveReviewer
UA-17622028-3