Review: Carnal Tomb – Abhorrent Veneration – Testimony Records – Release: 26-07-2019

Review: Carnal Tomb – Abhorrent Veneration – Testimony Records – Release: 26-07-2019.

Deze Berlijnse band spuwt al vijf jaar z’n gal over ons uit. “Abhorrent Veneration” is hun tweede full-length.

Carnal Tomb is:
Corpse Ripper – bas, zang
Goat Eviscerator -gitaar
Cryptic Tormentor – gitaar, zang
Vomitchrist – drums

Abhorrent Veneration

Voor mij ligt de tweede langspeler van het Duitse Carnal Tomb. Een band die ik in m’n hart heb gesloten sinds ik ze op het eerste Schoonebeek Death Fest zag, alwaar ze hun debuut full-length “Rotten Remains” promootten. Deze OSDM gaat er in als zoete koek, de HM2 ragt als een malle, de invloeden van Grave druipen er af. Met één woord…Geweldig!

Luister maar eens naar het titelnummer, alles valt daar op z’n plaats. Zo’n lekkere zompige riff heb ik al een tijdje niet meer gehoord. De zang is ook lekker gruizig, maar toch verstaanbaar. Hakken kun ze ook, luister daarvoor maar eens naar ‘Amid the Graves’. Er wordt gehakt, waarna er nog wat geronkt en geprutteld wordt. Na zo’n twee minuten wordt het gaspedaal losgelaten en hoor je een riff die zelfs niet misstaan zou hebben op een plaat van Beherit of DarkThrone! Vervolgens wordt het gaspedaal weer maximaal ingetrapt.

Dat het nog meer doom kan bewijst vervolgens ‘Dissonant Incubation’, zo hey hallo Asphyx, Hooded Menace en zelfs een heel klein vleugje My Dying Bride. Kortom een veelzijdig schijfje. Ja ik weet ook wel dat een cd’tje maar twee zijdes heeft en dat daarvan een zijde niet eens te beluisteren is, maar jullie weten wel wat ik bedoel.

Conclusie:
Het is dat Gods Forsaken en DarkThrone zulke geweldige albums hebben gemaakt dit jaar, anders had dit plaatje waarschijnlijk wel op nummer één op mijn jaarlijstje van dit jaar gekomen. Dan weten jullie dat dit echt wel een superplaat is en dat dit blindelings aangeschaft kan worden door OSDM fans.

Score: 4.6 uit 5

Tracklist:
1. Putrid Fumes
2. Abhorrent Veneration
3. Cryptic Nebula
4. Amid the Graves
5. Dissonant Incubation
6. Feeding Mold
7. Sepulchral Descent

Links:
https://www.facebook.com/CarnalTombDeathMetal
https://www.facebook.com/testimonyrecords

Tekst: Frank Joustra

Related posts

MADBALL – release »Hardcore Lives« in studio video trailer!

livereviewer

Premature Birth – A Ceremony of Power Self released – out now!

livereviewer

Video-Dump: Bekijk hier de nieuwste metalvideo’s

LiveReviewer
UA-17622028-3