Review: Chastain – We Bleed Metal – Pure Steel Records – Release: Out Now

Review: Chastain – We Bleed Metal – Pure Steel Records – Release: Out Now.

chastainHet debuutalbum “Mystery Of Illusion” uit 1985 zal voor altijd een plaatsje hebben in mijn metalen hart. De combinatie van het gitaarwerk van David T Chastain en de rauwe powerstrot van Leather was formidabel. De band is albums blijven produceren en ook David was stichter van talrijke nevenprojecten.
Het titelnummer kan omschreven worden als ongecompliceerde traditionele heavy metal. Leather steelt hier de show met haar luide schreeuwerige zang. De dame ademt gewoon metal!
‘All Hail The King’ is een pak sneller (vooral de drums). Tijdens de solo’s en de breaks laat Mr. Chastain horen waarom de band zijn naam draagt.
‘Against All The Gods’ valt bij mij in de smaak, doordat het wat meer variatie toont in de songstructuur.
De gitaarintro van ‘Search Time For You’ spreekt tot de verbeelding. In feite maakt de gitaar gedurende het volledige nummer een uiterst aangenaam geluid!
Alle andere nummers kan je in dezelfde vakjes plaatsen. ‘Evolution of Terror’ heeft een donkerder tintje en de trage beukende afsluiter ‘Secrets’ bevat Oosterse klanken.
Samengevat is dit een meer dan degelijk traditioneel klinkend metal album geworden. Het niveau van het debuut en de rest van de eerdere albums wordt niet gehaald, maar dit schijfje luistert wel lekker weg!

Score: 3,75 uit 5

Links:
Chastain Oficial
Pure Steel Records

Tekst: Rik Bauters
 

Related posts

Review: Destroyers of All – Bleak Fragments – Mosher Records – Release: Out Now

LiveReviewer

Shining – IX- Everyone, Everything, Everywhere, Ends – Seasons of Myst – Out Now

livereviewer

Review: Just Before Dawn – An Army At Dawn – Raw Skull Recordz – Release: Out now

LiveReviewer
UA-17622028-3