Review: Cirith Gorgor – Bi Den Dode Hant – Hammerheart Records – Release: 06-03-2017.

Review: Cirith Gorgor – Bi Den Dode Hant – Hammerheart Records – Release: 06-03-2017.

cirith-gorgor-art-epCirith Gorgor, wellicht één der vuigste black metalbands uit de Lage Landen, brengt ons als zoethoudertje de EP “Bi Den Dode Hant“. De mini-plaat bevat nog niet uitgebrachte tracks afkomstig uit de “Visions Of Exalted Lucifer” opnamesessies. Je krijgt precies voorgeschoteld wat je verwacht van deze black metal beoefenaars: beklemmende snoeiharde black.

Cirith Gorgor behoort tot één van de weinig black metal bands uit Nederland die wel weten ‘True’ black metal uit te dragen. Ik vind het knap dat de mannen zo een volwassen on-Nederlandse sound weten uit te dragen. Wel weer leuk dat het titelnummer ‘Bi Den Dode Hant’ over de Bokkerijders gaat. Een schitterend stukje folklore van eigen bodem. Een heerlijk duistere song waar alles in zit wat Cirith Gorgor ons te bieden heeft.

Met vier nummers op deze schijf zou je denken wellicht weinig muziek voorgeschoteld te krijgen.
Gelukkig zijn de nummers allen van een flinke speeltijd voorzien en weet Cirith Gorgor over genoeg kwaliteit te beschikken zodat de nummers niet langdradig uitpakken. Het sfeertje is weer heerlijk duister op deze plaat. Voor een black metalplaat moet ik zeggen dat de productie mij nog allerzins meevalt. Ondanks het zeer rauwe randje weet men toch detail in de sound te behouden. Als Cirith Gorgor op deze voet door blijft gaan, kunnen ze zich met gemak meten met bands zoals Enthroned.

Ik mag na het beluisteren wel concluderen dat Cirith Gorgor ondanks zijn hunker naar de underground de kracht heeft deze door zijn kwaliteiten toch te gaan ontgroeien.

Score: 4 uit 5

Links:
Cirith Gorgor Facebook
Cirith Gorgor Official

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Review: Soulburn – Earthless Pagan Spirit – Century Media Records – Release: 18-11-2016

LiveReviewer

Review: Art Of Illusion – X Marks The Spot – AOR Heaven – Release: Out now

LiveReviewer

Review: Roth Brock Project – Roth Brock Project – Frontiers Music – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3