Review: Cirith Ungol – Witch’s Game – Metal Blade Records – Release: Out now

Review: Cirith Ungol – Witch’s Game – Metal Blade Records – Release: Out now.

Cirith Ungol bestaat sinds 1972. Het zijn dus oude rotten in het vak! Na een lange afwezigheid brengen ze nu een single uit met een nieuw nummer en een oudje.

Cirith Ungol is:
Tim Baker – Zang
Jim Barraza – Gitaar
Robert Garven – Drums
Greg Lindstrom – Gitaar
Jarvis Leatherby – Basgitaar

 

Witch’s Game
Het is best wel moeilijk om een single te reviewen. Zeker als je in eerste instantie op het verkeerde been werd gezet. Ik kreeg deze single met de woorden ‘Dit vind je vast mooi’. Ik kreeg het namelijk in de veronderstelling dat het Cirith Gorgor was, black metal. Ja, daar kan ik wel iets mee. Dit is echter Cirith Ungol, de heavy metal band.

Maar ja, ook dat kan ik reviewen, anders zou ik geen reviewer zijn. Zoals gezegd zijn het oude rotten die het kunstje al ruim veertig jaar doen. Oké, met een rustpauze, maar toch. Heavy metal dus. Ik heb op Youtube hun optreden op het Rockhard Festival gezien en kan er een redelijk beeld van krijgen. Op deze single staat een gloednieuw nummer, ‘Witch’s Game’. Lekker nummer, een beetje in de stijl van Dio, Black Sabbath, Ozzy Osbourne. Rustige en heftige passages wisselen elkaar af, het geheel klinkt goed en professioneel.

Daarna volgt ‘Doomed Plant’, welke live gespeeld is. Ik hoor de beste man steeds zeggen ‘We live on a doomed planet’ dus of het nu een plant of een planeet is, begrijp ik ook niet meer. Mijn info heeft het over een plant, dus daar ga ik maar van uit. Live vind ik de zang een stuk rasperiger (lees, een beetje whisky-achtig) dan het studionummer.

Fans van Cirith Ungol weten vast raad met deze release, die op allerlei formaten en in allerlei kleuren op ons af wordt gevuurd.

Conclusie:
Het is een leuke single die fans van de band en fans van het genre zeker kunnen waarderen. Of er een volledig album in de planning zit weet ik niet.

Score: 3.4 uit 5

Tracklist:
1. Witch’s Game
2. Doomed Plant – Live

Links:
Cirith Ungol
Metal Blade Records

Tekst: Frank Joustra

Related posts

Short Report: Saille – ELDRITCH – Code666 Records / Aural Music- Out now

livereviewer

Review: The Defiants – The Defiants – Frontiers Music – Release: Out Now

LiveReviewer

Turbowolf – Two Hands – Spinefarm Records – Release: Out Now

livereviewer
UA-17622028-3