Review: Coltsblood – Into The Unfathomable Abyss – Candlelights Records Release 21 April

Coltsblood – Into The Unfathomable Abyss – Candlelights Records Release 21 April

Coltsblood is in de UK al sinds 2010 in de Underground een begrip. De mannen hebben in 2013 hun eerste demo tape afgeleverd. Dit resulteerde onder meer in optredens samen met Vomitor en Watain. Onder een volle maan in september 2013 zijn ze samen met Chris Fielding ( Primodial – Napalm Death – Electric Wizards) de Skyhammer studio ingedoken om daar hun eerste full – length “The Unfathomable Abyss” op te nemen.

Into The unfathomable Abyss

Coltsblood-Into-the-Unfathomable-AbyssSmerige Funeral Doom gemixt met vuige black metal elementen. Zo is het werk van Coltsblood denk ik het beste te omschrijven. Wat je voorgeschoteld krijgt is een knap staaltje naargeestigheid die je ziel doet kromtrekken. Heerlijk lomp, ruig en zwaar. Loodzwaar. De vocals klinken heerlijk tergend en wanhopig. Coltsblood weet het sfeertje allemaal goed neer te zetten.

Het album opent dus met een lekker occult ouderwets potje doom en verderf. Betekent dit nu een album vol superlange uitgerekte nummers waar de verveling toe gaat slaan? Nee hoor, bij track nummer drie knalt de raggende black metal je om de oren. Het gaspedaal wordt even flink ingetrapt. Vuige black metal van de bovenste plank.

Zo wisselt de plaat dus sterk af en blijft de luisteraar tot het einde toe geboeid. “Abyss of Aching Insanity” is voor mij wellicht het pareltje van het album. Drone-achtige taferelen met zoveel emotie gebracht dat mijn nekharen recht overeind staan. Veel liefhebbers zullen voor deze muziek niet te vinden zijn. Maar de liefhebbers van de wat extremere doomvarianten zullen hier van smullen.

Conclusie:
Deze plaat is niet voor de tere zieltjes van de metal. Deze plaat is niet makkelijk te versmaden. Doch ben jij iemand die de wat extremere vormen en duistere uithoeken van de metal kan waarderen, schroom je dan niet en geef Coltsblood een luisterbeurt. Je zult zeker niet teleurgesteld raken.

Score: 3,9 out 5

Tracklist:

01. Valhalla Awaits
02. Beneath Black Skies
03. Blood
04. Abyss Of Aching Insanity
05. Grievous Molestation
06. Ulfeonar
07. Return To The Lake Of Madness

www.facebook.com/Coltsblood

Tekst: Ronald van de Baan

Related posts

Dying Fetus headlining Stonehenge Festival 2013

livereviewer

Review: AYREON – THE THEORY OF EVERYTHING – INSIDEOUT MUSIC/CENTURY MEDIA RECORDS – OUT NOW

livereviewer

Amon – Liar in Wait – Vinyl Edition – FDA REKOTZ – Out now

livereviewer
UA-17622028-3