Review: Come Back From The Dead – Caro Data Vermibus (EP) – Transcending Obscurity – Release: 30-11-2017

Review: Come Back From The Dead – Caro Data Vermibus (EP) – Transcending Obscurity – Release: 30-11-2017.

Come Back From The Dead is een Old School Death/Doom metalband uit A Coruna Spanje, opgericht in 2008. Ze zijn een goed jaar actief geweest waarin ze het album “The Coffin Earth’s Entrails” uitbrachten, waarna de stekker eruit werd getrokken. In 2012 besloten de oprichters Marcos (drums) en Hector (gitaar) de draad weer op te pakken.

‘Vomits of a Demonic Infestation’ heeft geen intro en gaat gelijk vol tempo van start. Het nummer heeft redelijk simpele riffs, maar er wordt wel gevarieerd met de riffs. Het gitaarwerk maakt het sowieso niet saai want af en toe zitten er ook wat aparte gitaarstukjes tussen.

‘Caro Data Vermibus’ begint lekker traag met een aantal stops ingebouwd in de eerste minuut. Daarna wordt het tempo wat opgevoerd. De vocalen van Paul zijn te vergelijken met die van LG Petrov met soms vlagen van “Barney” van Napalm Death. Zijn zang staat het eerste nummer niet erg sterk in de mix, maar komt hier wel wat meer naar voren. De heren halen duidelijk de invloed uit de Swedeath scene en dit nummer doet wat denken aan de beginjaren van Entombed met dien verstande dat de muziek van Entombed wat sneller is.

‘Endless Bloodshed’ gaat gelijk rap van start en houdt het tempo er lekker in. De gitaristen krijgen hier fijn de ruimte om te laten horen wat ze kunnen. ‘Carnivorous Craving from Beyond’ begint wat trager met gelijk wat heerlijk gitaarwerk. Pauls stem klinkt in het begin wat traag en onheilspellend, maar gaat al rap over naar zijn normale ruige vocalen. Het nummer heeft een lekkere groove waardoor stilzitten er niet bij is.

De band roept de sfeer van de death/doom van begin jaren 90 op met deze EP. Een wat duistere sfeer met veel ruimte voor de gitaar met ondanks de vele hoorbare invloeden toch wel een eigen smoel. De productie is goed en klinkt ook niet te gladjes.

Score: 4 uit 5

Links:
Come Back From The Dead
Transcending Obscurity Facebook

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: The Man and His Machine – Stage Names – Clawhammer PR/ Eigen beheer – Release: 17-08-2016

LiveReviewer

USNEA – Random Cosmic Violence – Relapse Records – Out Now

livereviewer

MELODIUS DEITE – EPISODE II: VOYAGE THROUGH THE WORLD OF FANTASY – INAZUMA PRODUCTIONS – OUT NOW

livereviewer
UA-17622028-3