Review: Commonwealth – Everyone Around Me – SharpTone Records – Release: 08-01-2019

Review: Commonwealth – Everyone Around Me – SharpTone Records – Release: 08-01-2019.

Commonwealth is een band uit Orange County Californië en is opgericht in 2016. Toch zijn de muzikanten geen nieuwelingen in de business en komen ze onder andere uit bands zoals Movements en Hotel Books. Verder hult de band zich in nevelen en is er weinig informatie te vinden over de band. Dan maar gewoon luisteren naar de muziek.

Commonwealth is:
Tyler St. Clair – Zang
Brett Chiodo – Gitaar
Bryce Evenson – Drums
Richard Friedrich – Bas

Everyone Around Me
CommonwealthOpvallend zijn de songtitels die allemaal bestaan uit één woord, wat uiteraard verder niks over de nummers zelf zegt. “Honest music for a worn out soul” is zoals de band zelf hun muziek omschrijft. Dat zegt natuurlijk nog niet veel, dus alternatieve rock met post rock en post hardcore-invloeden lijkt mij een betere omschrijving.

Post rock staat bekend om de lang uitgerekte composities, maar Commonwealth weet de nummers lekker compact te houden. Qua songstructuur zitten de meeste nummers op één lijn. Veel afwisseling in harde en zachte passages met daaroverheen de hoog emotionele stem van zanger Tyler die soms bijna in snikken uit lijkt te barsten.

‘Fathers’ is de single die begin 2017 al werd uitgebracht en wat anders is dan de rest van de nummers. Het begint rustig, maar wel met krachtige, emotionele zang. De drums versnellen en qua intensiteit doet de zang er nog even een tandje bij, waarna het geheel ook net zo makkelijk weer vertraagt.’Taxi’ is het andere nummer dat er uitspringt. Die is over het geheel een stuk rustiger dan de rest en bouwt alleen naar het einde nog even op qua tempo.

Conclusie:
Geen slecht debuut, maar ik had wel wat meer afwisseling in de nummers onderling verwacht. Het kabbelt lekker voort en wordt naast de voorgenoemde nummers voor mij nergens echt heel interessant.

Score: 3,6 uit 5

Tracklist:
01. Fear
02. Lost
03. Runaway
04. Happy
05. Fathers
06. Taxi
07. Neglect
08. Vinyl
09. Reckless
10. Wilt
11. Unbalanced

Links:
Commonwealth Facebook
Sharptone Records

Tekst: Marcel Klaster

Related posts

Review: Kraanium – Slamchosis – Comatose Music – Release: 26-10-2018

LiveReviewer

Review: Murder Made God – Enslaved – Comatose Records – Release: 15-04-2016

LiveReviewer

Review: Throne of Heresy – Antioch – Sign Records – Release: Out Now

LiveReviewer
UA-17622028-3